Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες σε τρεις ισραηλινές βάσεις - O IDF ανατινάζει σπίτια στο νότιο Λίβανο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες σε τρεις ισραηλινές βάσεις - O IDF ανατινάζει σπίτια στο νότιο Λίβανο
Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς τρεις στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ, έπειτα από δεκάδες αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του Λιβάνου.

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες ανάμεσα σε Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό με μπαράζ επιθέσεων εκατέρωθεν.

Πιο συγκεκριμένα, η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς τρεις στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ, έπειτα από δεκάδες αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του Λιβάνου.

Αυτές οι «ομοβροντίες ρουκετών» έθεσαν στο στόχαστρο τρεις στρατιωτικές "βάσεις", μεταξύ των οποίων μία εγκατάσταση «αντιαεροπορικής άμυνας», στο βόρειο Ισραήλ κοντά στις πόλεις Χάιφα και Σαφέντ, και δυτικά της λίμνης Τιβεριάδα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησε η φιλοϊρανική οργάνωση.

Επίσης, το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός, που πραγματοποιεί εφόδους κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, ανατίναξε σήμερα με δυναμίτη πολλά σπίτια σε τρία χωριά κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός«διεξάγει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας για την ανατίναξη σπιτιών» στις γειτονικές μεθοριακές κοινότητες Αντάισεχ, Μάρκαμπα και Ραμπ Ταλατίν, σύμφωνα με το ANI, έπειτα από σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που έθεσαν στο στόχαστρο δεκάδες κοινότητες και χωριά στον νότιο Λίβανο σήμερα.

Όπως μεταδίδει εξάλλου το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), που επικαλείται τοπικές πηγές ασφαλείας, ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς χωριά στον νότιο Λίβανο, ισοπεδώνοντας σπίτια και τεμένη.

Ο στρατός ανατίναξε την πόλη Ράμια κοντά στην Μπιτ Τζμπέιλ στην περιοχή της μεθορίου, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, δήλωσαν στο dpa λιβανικές πηγές ασφαλείας. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για αυτήν την πληροφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider