Συρία: Πέμπτη μέρα συγκρούσεων στα δυτικά - Πάνω από 1.000 οι νεκροί άμαχοι

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συρία: Πέμπτη μέρα συγκρούσεων στα δυτικά - Πάνω από 1.000 οι νεκροί άμαχοι
Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν από τη βία στη δυτική Συρία που μαίνεται από την περασμένη Πέμπτη, αυξήθηκε σε 1.068, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη της μειονότητας των Αλαουιτών.

Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν από τη βία στη δυτική Συρία που μαίνεται από την περασμένη Πέμπτη, αυξήθηκε σε 1.068, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη της μειονότητας των Αλαουιτών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε νεότερο απολογισμό των βιαιοτήτων.

Από την Πέμπτη συριακές δυνάμεις ασφαλείας και οργανώσεις που συνδέονται μ' αυτές, συγκρούονται με πιστούς στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη δυτική Συρία.

Πρόκειται για το πιο σοβαρό ξέσπασμα βίας μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ τον Δεκέμβριο.

Οι περισσότεροι από τους αμάχους που σκοτώθηκαν είναι θύματα συνοπτικών εκτελέσεων από δυνάμεις ασφαλείας ή συμμαχικές τους ομάδες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας

Κομισιόν: Διάσκεψη για τη Συρία την ερχόμενη Δευτέρα – «Είμαστε όλοι θορυβημένοι»

Ουκρανία: «Δεν υπάρχει κίνδυνος περικύκλωσης για τα στρατεύματα του Κιέβου στο Κουρσκ»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider