Πρωθυπουργός Κίνας: Παραμένουμε σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωθυπουργός Κίνας: Παραμένουμε σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας
«Ως υπεύθυνη χώρα, η Κίνα παραμένει σθεναρά στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έχοντας υιοθετήσει «αληθινή πολυμερή προσέγγιση», είπε ο Λι Τσιανγκ.

Ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ διαβεβαίωσε σήμερα πως η χώρα του θα παραμείνει δεσμευμένη στη «σωστή κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης», μπροστά στον εντεινόμενο «κατακερματισμό» της παγκόσμιας οικονομίας, με φόντο τον εμπορικό πόλεμο της Ουάσιγκτον που κλιμακώνεται.

«Ως υπεύθυνη χώρα, η Κίνα παραμένει σθεναρά στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έχοντας υιοθετήσει «αληθινή πολυμερή προσέγγιση», είπε ο Λι Τσιανγκ σε ομιλία του κατά τη διάρκεια φόρουμ με παρόντες επικεφαλής πολυεθνικών εταιρειών στο Πεκίνο.

Η Κίνα «θα παραμείνει προσηλωμένη στη σωστή κατεύθυνση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, θα ασκήσει αληθινά πολυμερή προσέγγιση και θα προσπαθήσει να είναι δύναμη σταθερότητας και βεβαιότητας», σημείωσε ο κ. Λι, εκτιμώντας πως «ο κατακερματισμός της παγκόσμιας οικονομίας εντείνεται» ενώ «η αστάθεια και η αβεβαιότητα αυξάνονται».

Ο κ. Λι εκφράστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, στο οποίο συμμετέχουν φέτος σημαίνοντες επικεφαλής επιχειρήσεων, ανάμεσά τους ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ.

Το Πεκίνο προσπαθεί εδώ και αρκετούς μήνες να τονώσει την εμπιστοσύνη τόσο των καταναλωτών όσο και διαφόρων οικονομικών παραγόντων και κύκλων, καθώς η δεύτερη οικονομία της υφηλίου συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα, αποδιδόμενα ιδίως στη συνεχιζόμενη κρίση χρέους στον τομέα των ακινήτων, με φόντο τον εμπορικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Χρειάζεται πίεση στη Μόσχα για να δοθεί τέλος στον πόλεμο

Γάζα: Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ

Τουρκία: Η αντιπολίτευση θα ασκήσει έφεση στην απόφαση προφυλάκισης του Ιμάμογλου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider