Τι αλλάζει στις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αλλάζει στις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Μετά το αναιμικό ενδιαφέρον των γιατρών να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του Οργανισμού έδωσε νέα μίνι παράταση.

Για να μην ναυαγήσει η υπόθεση «οικογενειακός γιατρός» η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, εκτός από την νέα παράταση, προχώρησε και σε τροποποίηση της σύμβασης, χωρίς όμως να δίνει επιπλέον χρήματα στις αμοιβές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προσελκύσει τους γιατρούς.
Αναλυτικότερα οι παθολόγοι, οι γενικοί γιατροί αλλά και οι παιδίατροι, που επιθυμούν να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα, ο φάκελος με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά μπορεί να κατατεθεί μέχρι τις 20 του μήνα.

Τι άλλαξε στη σύμβαση
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις περισσότερες περιοχές της χώρας το ενδιαφέρον των γιατρών ήταν εξαιρετικά μειωμένο ενώ οι Ιατρικοί Σύλλογοι μέχρι και χθες τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων, καλούσαν τα μέλη τους να μην υπογράψουν τις συμβάσεις.
Έτσι, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε μικρές αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό:

  • Δίνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για την κάλυψη θέσης και σε όμορους δήμους, καθώς σε ορισμένους δήμους διαπιστώθηκε παντελής απουσία ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.
  • Ήρε τον ηλικιακό περιορισμό των 65 ετών.
  • Παρέχει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων οικογενειακών γιατρών και στους γιατρούς με “πιστοποιητικό ιδιότητας γενικής ιατρικής αρ. 9 ΠΔ38/04”.
  • Αύξησε τις προκηρυχθείσες θέσεις των οικογενειακών γιατρών στην Κρήτη, έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη της αρμόδιας ΔΥΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider