Mπογιές στο τουρκικό προξενείο από τον «Ρουβίκωνα»

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mπογιές στο τουρκικό προξενείο από τον «Ρουβίκωνα»

Επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο, επί της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου στο Παλαιό Ψυχικό, πραγματοποίησε το απόγευμα της Μ. Τετάρτης ομάδα περίπου 15 μελών του «Ρουβίκωνα».

«Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται», γράφει μία πρώτη ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και συσχετίζει το σημερινό περιστατικό με την κατάληψη της πόλης στη βόρειο Συρία από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για τη δεύτερη «παρέμβαση» της αναρχικής ομάδας στον συγκεκριμένο χώρο.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη περί τις 19:00 το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, με τα μέλη του «Ρουβίκωνα» να φτάνουν στο Παλαιό Ψυχικό με αστικό λεωφορείο. Αφότου αποβιβάστηκαν, προσέγγισαν το κτίριο του τουρκικού προξενείου, πέταξαν μπογιές και «χάθηκαν» στους γύρω δρόμους. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το περιστατικό, ενώ επί τόπου έσπευσαν κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και αστικό λεωφορείο επί της λεωφόρου Κηφισίας, προκειμένου να ελέγξουν εάν επιβαίνει κάποιο απ’ τα άτομα που συμμετείχαν στην καταδρομική ενέργεια.

«Απαράδεκτο περιστατικό»

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωσή στην οποία αναφέρει: «Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Το περίμεναν, αλλά...

Όπως είχε γράψει το reader.gr από τις 21 Μαρτίου, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας όχι μόνο εκφράσει ανησυχία για επίθεση σε στόχο τουρκικού ενδιαφέροντος, αλλά είχαν προβεί και σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας. Γι’ αυτό και σήμερα στο τουρκικό προξενείο στο Παλαιό Ψυχικό, υπήρχε αστυνομική δύναμη που δεν κατάφερε να εμποδίσει τα μέλη της αναρχικής ομάδας.

Αυτό, καθώς μετά την κατάληψη του Αφρίν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις -και τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης- υπήρχαν έντονες διεργασίες στον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα. Τέλος, σε γνωστό στέκι των Εξαρχείων έχει τοποθετηθεί «κουτί οικονομικής ενίσχυσης για το Αφρίν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider