Σύλληψη Βρετανού έξω από την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύλληψη Βρετανού έξω από την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά

Αποκλείουν το σενάριο κατασκοπίας, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όσον αφορά τη σύλληψη ενός 74χρονου υπηκόου Βρετανίας που συνελήφθη έξω από την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Απριλίου, όταν η φρουρά της μονάδας εντόπισε έναν άγνωστο άντρα να φωτογραφίζει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Αμέσως ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που συνέλαβε τον ηλικιωμένο άνδρας. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για 74χρονο Βρετανό που έχει σπίτι στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων και έρχεται συχνά στην Κρήτη για διακοπές.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε φωτογραφίσει παλιά στρατιωτικά αεροπλάνα, που βρίσκονται σε ευδιάκριτο σημείο του στρατοπέδου για διακοσμητικούς λόγους. Στο σπίτι του Βρετανού έγινε έρευνα, παρουσία εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής, που εστάλη για εργαστηριακή εξέταση.

Ο 74χρονος είναι συνταξιούχος υπάλληλος της βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας και δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η περίπτωση δεν φέρεται να σχετίζεται με κατασκοπία -καθώς ένας πράκτορας δεν θα ρίσκαρε να συλληφθεί φωτογραφίζοντας διακοσμητικά αεροπλάνα-, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider