Βρετανοί βουλευτές προωθούν νομοσχέδιο για την αποφυγή ενός «άτακτου» Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανοί βουλευτές προωθούν νομοσχέδιο για την αποφυγή ενός «άτακτου» Brexit
Μία νέα διακομματική προσπάθεια, που έχει στόχο να σταματήσει μία έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου, επιχειρεί να προωθήσει ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τον βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος Όλιβερ Λέτουιν.

Oμάδα βουλευτών του βρετανικού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος Όλιβερ Λέτουιν, επιχειρεί να σταματήσει μία έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου.

Αυτή τη φορά η ομάδα των βουλευτών εξετάζει την πιθανότητα να καταθέσει τις επόμενες ώρες στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που θα αποκλείει την έξοδο χωρίς συμφωνία και θα δεσμεύει την κυβέρνηση να εκτελέσει αυτή την πρόταση, ζητώντας μία παράταση του άρθρου 50.

Εάν γίνει δεκτή η πρόταση για συζήτηση στο κοινοβούλιο, τότε το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Πέμπτη.

«Βρισκόμαστε σε μία πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση με σοβαρό τον κίνδυνο μίας μη συμφωνίας σε δέκα μέρες. Η πρωθυπουργός έχει την ευθύνη να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Πρέπει να βρει ένα σχέδιο και να πει πόση παράταση πιστεύει ότι χρειάζεται μέχρι να διευθετηθεί το θέμα. Αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει επειγόντως, τότε είναι ευθύνη του κοινοβουλίου να προσπαθήσει να εξασφαλίσει κάτι τέτοιο», δήλωσε η βουλευτής των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ.

Σύμφωνα με το Reuters η Μέι δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να θέσει αυτή την εβδομάδα, για τέταρτη φορά, την Συμφωνία της προς ψήφιση, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η άτακτη έξοδος στις 12 Απριλίου. Δεν είναι σαφές, όμως, τι διαφορετικό θα μπορούσε να προτείνει ώστε να πείσει τους διαφωνούντες.

Για τους Ευρωπαίους που παρακολουθούν από τις Βρυξέλλες, η έκκληση είναι μία και πάγια: αποφασίστε τι θέλετε.

«Η Σφίγγα είναι ανοιχτό βιβλίο σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο», σχολίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ουδείς γνωρίζει πού κατευθύνεται. Θα θέλαμε να κάνουμε τη Σφίγγα να μιλήσει, να μας πει προς ποια κατεύθυνση θα ήθελε να πάει», συμπλήρωσε.

Ενώ η κυβέρνηση και η Βουλή των Κοινοτήτων πασχίζουν ακόμη να λύσουν τον γρίφο του Brexit, πολλές επιχειρήσεις ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider