«Χαστούκι» στον Μπόρις Τζόνσον από το Ανώτατο Δικαστήριο: Παράνομο το λουκέτο στη βρετανική Βουλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χαστούκι» στον Μπόρις Τζόνσον από το Ανώτατο Δικαστήριο: Παράνομο το λουκέτο στη βρετανική Βουλή
Αντισυνταγματική είναι η αναστολή του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την ετυμηγορία του ανώτατου δικαστηρίου.

Αντισυνταγματική έκρινε την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, επιφέροντας ένα μεγάλο «χαστούκι» στον πρωθυπουργό της Βρετανίας. Μάλιστα, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το CNBC, η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μπρέντα Χέιλ, αποφάνθηκε πως η αναστολή του βρετανικού κοινοβουλίου δεν ήταν μια «τυπική» αναβολή και ότι λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο εξαιρετικών συνθηκών. Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν είχε λόγο να πάρει ένα τόσο ακραίο μέτρο και ζήτησε την «μετάθεση» σε άλλη περίοδο το... κλείσιμο της Βουλής.

Μάλιστα, η Ανώτατη Δικαστής δήλωσε πως η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Να θυμίσουμε πως ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται ότι ανέστειλε την λειτουργία του κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, για να φιμώσει την αντιπολίτευση και να προχωρήσει στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση ακόμη και χωρίς συμφωνία «διαζυγίου».

Η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μπρέντα Χέιλ υπενθύμισε ότι το σώμα δεν εξετάζει παρά την νομιμότητα της αναστολής λειτουργίας: «Δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε πότε, πώς και υπό ποιες συνθήκες το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider