Τζανακόπουλος για νέο Νόμο Κατσέλη: Ξέρουμε καλύτερα την αγορά από τους Θεσμούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανακόπουλος για νέο Νόμο Κατσέλη: Ξέρουμε καλύτερα την αγορά από τους Θεσμούς
«Η κυβέρνηση δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο», ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, στη σύγχυση που προκλήθηκε την Τρίτη μετά τις δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου για «δώρο Πάσχα».

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί η νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η ρύθμιση θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς για το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς, εξήγησε πως «προχωράμε τις συζητήσεις με τους Θεσμούς, έχουμε διαφωνίες όπως όλοι οι νοήμονες άνθρωποι, αλλά εμείς γνωρίζουμε καλύτερα την ελληνική αγορά από τους Θεσμούς».

Η νέα ρύθμιση για την πρώτη κατοικία ήταν και είναι κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τη «σύγχυση» που προκλήθηκε την Τρίτη μετά τις δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου για «δώρο Πάσχα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο, δεν μοιράζει λεφτά με τρικ και κόλπα», για να προσθέσει πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα, γιατί ο δημοσιονομικός χώρος είναι υπολογισμένος».«Εμείς δεν παίζουμε προεκλογικά παιχνίδια… Είμαστε η κυβέρνηση που βγάλαμε τη χώρα από το δημοσιονομικό βούρκο», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καταγγέλλοντας χαρακτηριστικά πως «Τα θαλασσοδάνεια δημιουργούν ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον κ. Στουρνάρα. Εγείρουν τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο που διοικείται σήμερα η ΤτΕ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider