Φέσσας: Πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φέσσας: Πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας
Η τήρηση σύγχρονων και αυστηρών κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης αποτελεί καθημερινή πρόκληση για όλους μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

«Είναι καθήκον μας να κάνουμε ότι χρειάζεται για να βελτιώσουμε την ποιότητα και την αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων ειδικά των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, είτε αυτές είναι εισηγμένες είτε όχι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο περιθώριο της παρουσίασης των πρωτοβουλιών για την εταιρική διακυβέρνηση που λαμβάνουν οι ΣΕΒ, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και Ελληνικά Χρηματιστήρια.

«Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε μεμονωμένες αλλά εμβληματικές υποθέσεις κακής εταιρικής διακυβέρνησης. Οι υποθέσεις αυτές έχουν δημιουργήσει μια εντεινόμενη αμφισβήτηση, μια σκιά πάνω από την εταιρική αξία και αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων», σημείωσε ο κ. Φέσσας συμπληρώνοντας ότι «οι υποθέσεις αυτές δεν αποτελούν τον κανόνα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι οργανισμοί «αφορούν τόσο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και τις κρατικές εταιρείες που αναζητούν επενδυτές, τις ελεγκτικές αρχές και τον ίδιο τον νομοθέτη».

«Η τήρηση σύγχρονων και αυστηρών κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης αποτελεί καθημερινή πρόκληση για όλους μας. Πρωτίστως αποτελεί στοίχημα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας το οποίο κερδίζεται με στενή θεσμική συνεργασία, αποτελεσματικούς ελέγχους και αυξημένο αίσθημα ευθύνης», τόνισε ο κ. Φέσσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider