Fitch: Αναβάθμισε τις 4 συστημικές τράπεζες, θετικό το outlook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fitch: Αναβάθμισε τις 4 συστημικές τράπεζες, θετικό το outlook
Σε αναβάθμιση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχώρησε η Fitch, σε συνέχεια της βελτιωμένης αξιολόγησης του ελληνικού λειτουργικού περιβάλλοντος (ΟΕ) από τη Fitch σε «BB+».

Σε αναβάθμιση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχώρησε η Fitch, σε συνέχεια της βελτιωμένης αξιολόγησης του ελληνικού λειτουργικού περιβάλλοντος (ΟΕ) από τη Fitch σε «BB+».

Πλέον Εθνική και Eurobank τοποθετούνται στο BB+ (λίγο πριν το investment grade) από BB, ενώ Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς τοποθετούνται στο BB από ΒΒ-.

«Αναμένουμε ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ξεπερνά τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα υποστηριχθεί η ικανότητα των τραπεζών να αξιοποιούν κερδοφόρες επιχειρηματικές ευκαιρίες», σημειώνει ο οίκος.

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει επίσης συνεχείς βελτιώσεις στο πιστωτικό προφίλ των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω μείωσης του αποθέματος προβληματικών περιουσιακών στοιχείων (τα οποία περιλαμβάνουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) και τα καθαρά δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία).

Τέλος, το θετικό outlook αντανακλά την προσδοκία της Fitch ότι η αξιολόγηση λειτουργικού περιβάλλοντος θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω εάν συνεχιστούν οι θετικές μακροοικονομικές τάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider