ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριάμισι ετών οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριάμισι ετών οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο
σημαία των ΗΠΑ
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάμισι ετών υποχώρησαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ,

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάμισι ετών υποχώρησαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, επιστρέφοντας στα προ πανδημίας επίπεδα σε ένα ακόμα σημάδι ότι η αγορά εργασίας έχει χάσει τη δυναμική της και οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν δουλειά τόσο εύκολα.

Οι νέες θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 237.000 στα 7,673 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021, όπως ανέφερε την Τετάρτη το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας στην έρευνα για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών, πιο γνωστή ως έκθεση JOLTS.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 8,100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα, στα 7,910 εκατομμύρια κενές θέσεις αντί για 8,184 εκατομμύρια που είχαν αναφερθεί προηγουμένως.

Οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 273.000 σε 5,521 εκατομμύρια, ελαφρώς πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο, του Απριλίου 2020, ενώ ο αριθμός των απολύσεων αυξήθηκε στα 1,76 εκατομμύρια, ο υψηλότερος από τον Μάρτιο του 2023, και οφείλεται κυρίως στον κλάδο αναψυχής και φιλοξενίας.

Τα καλά νέα, όπως αναφέρει το Marketwatch, είναι ότι το ποσοστό των απολύσεων δεν έχει απομακρυνθεί από το ιστορικό χαμηλό. Οι εταιρείες δείχνουν απρόθυμες να περικόψουν θέσεις εργασίας λόγω χρόνιας έλλειψης εργατικού δυναμικού, ειδικά εφόσον η προοπτική μείωσης των επιτοκίων θα τονώσει την οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε υψηλό διετίας διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα

ΗΠΑ: Βυθίζεται σε ύφεση η μεταποίηση - Για πέμπτο μήνα σε αρνητικά επίπεδα ο PMI

Μπόστιτς (Fed): Δεν μπορούμε να περιμένουμε να πέσει ο πληθωρισμός στο 2% για να μειώσουμε τα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider