ΗΠΑ: Σε υψηλό διετίας διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε υψηλό διετίας διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα
Σημαντική αύξηση κατά 7,8% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, στα 78,8 δισ. δολάρια από τα αναθεωρημένα 73 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου.

Σημαντική αύξηση κατά 7,8% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, στα 78,8 δισ. δολάρια από τα αναθεωρημένα 73 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι το έλλειμμα θα διευρυνόταν στα 79,1 δισ. δολάρια, από την αρχική εκτίμηση των 73,1 δισ. δολαρίων, αναφέρει το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν 2,1% στα 345,4 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 0,5% στα 266,6 δισ. δολάρια.

Το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε σε υψηλό δύο ετών, καθώς οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε μεγαλύτερες εισαγωγές εν αναμονή υψηλότερων δασμών σε αγαθά, γεγονός που υποδηλώνει ότι το εμπόριο θα μπορούσε να παραμείνει τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σχέδια για επιβολή αυστηρότερων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, μπαταριών, ηλιακών προϊόντων και άλλων αγαθών, με την τελική απόφαση να αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις «επόμενες ημέρες».

Υπάρχουν επίσης φόβοι για ακόμη υψηλότερους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, όπως σημειώνει το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σιπολλόνε (ΕΚΤ): Κίνδυνος η πολιτική μας να γίνει «υπερβολικά περιοριστική»

ΗΠΑ: Βυθίζεται σε ύφεση η μεταποίηση - Για πέμπτο μήνα σε αρνητικά επίπεδα ο PMI

Visa: Ετήσιο όφελος έως 250 δισ. ευρώ για τους Ευρωπαίους από τις ψηφιακές πληρωμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider