Θεσσαλονίκη: Ακόμη πιο «πράσινος» ο στόλος των δημοτικών οχημάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Ακόμη πιο «πράσινος» ο στόλος των δημοτικών οχημάτων
Με 50 ηλεκτροκίνητα οχήματα εξοπλίζεται ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη είναι οι πρωτοβουλίες των τοπικών αρχών για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Παρά την πανδημία, το πρόγραμμα των πράσινων μεταφορών προχωρά κανονικά με πρόσφατο παράδειγμα το δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκσυγχρονίζει το στόλο οχημάτων του με την προμήθεια 50 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και δικύκλων, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας και δημοτικής αστυνομίας.

«Εκσυγχρονίζουμε το στόλο οχημάτων, μειώνουμε τους ρύπους και σχεδιάζουμε τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας, πάντα με βάση τις ανάγκες των πολιτών», δήλωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση

Για την προμήθεια αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων εγκρίθηκε η προέγκριση δημοπράτησης και η πράξη χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνολική δημόσια δαπάνη ύψους περίπου 560.000 ευρώ. Με την ίδια πράξη θα γίνει και η προμήθεια για τρεις σταθμούς φόρτισης.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) θέτει φιλόδοξους για τα ελληνικά δεδομένα στόχους για τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης καθώς προβλέπει ότι το 1 στα 3 οχήματα που θα πωλούνται το 2030 θα πρέπει να είναι ηλεκτρικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider