Παραδέχθηκε την απάτη η διοίκηση της Akazoo – Διαγράφεται από τον Nasdaq

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραδέχθηκε την απάτη η διοίκηση της Akazoo – Διαγράφεται από τον Nasdaq
Από την ανακοίνωση προκύπτει πως η Akazoo θα συναινέσει στην απόφαση των στελεχών του Nasdaq για τη διαγραφή της μετοχής της από το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Παραδέχθηκε την απάτη σε βάρος των επενδυτών η Διοίκηση της Akazoo σε ανακοίνωση που γνωστοποίησε χθες προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τα ευρήματα της ειδικής επιτροπής ελέγχου που συστήθηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο που αποκάλυψε η Quintessential Capital Management (QCM), το αμερικανικό fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο.

«Οι ιστορικές οικονομικές καταστάσεις της Akazoo ήταν ουσιωδώς ψευδείς και παραπλανητικές, η Akazoo είχε μόνο αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές εδώ και χρόνια και πρώην μέλη της διοίκησης και συνεργάτες της Akazoo συμμετείχαν σε ένα σοφιστικέ σχέδιο για την παραποίηση των βιβλίων και των οικονομικών στοιχείων της Akazoo», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Θα σταματήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Από την ίδια ανακοίνωση προκύπτει πως η Akazoo θα συναινέσει στην απόφαση των στελεχών του Nasdaq για τη διαγραφή της μετοχής της από το αμερικανικό χρηματιστήριο και από τις 27 Μαΐου θα σταματήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Να σημειωθεί πως δεκάδες δικηγορικά γραφεία στις ΗΠΑ καταθέτουν ομαδικές αγωγές σε βάρος της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας. Πλέον με την επίσημη παραδοχή της απάτης από την ίδια την εταιρεία αυτές οι κατηγορίες δεν χρειάζεται καν να τεκμηριωθούν από τους ενάγοντες.

Διαβάστε επίσης:

Στις 23 Ιουνίου αμερικανικό δικαστήριο θα διορίσει τον επικεφαλής ενάγοντα στη νομική διαμάχη κατά της Akazoo. Αυτός θα ενεργεί για λογαριασμό όλων των άλλων μελών της αγωγής για την επίλυση των διαφορών.

Οι αγωγές για την υπόθεση της Akazoo στρέφονται κατά του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, ιδρυτή και μεγαλομέτοχου της InternetQ, του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της Akazoo Απόστολου Ζερβού και του οικονομικού διευθυντής (CFO) της Akazoo Pierre Schreuder.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider