Ένα ξενοδοχείο για τους λάτρεις της σοκολάτας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα ξενοδοχείο για τους λάτρεις της σοκολάτας
Το Casa Cacao που σημαίνει το «σπίτι με σοκολατάκια» είναι ένα ανατρεπτικό boutique ξενοδοχείο.

Ένα ανατρεπτικό κατάστημα-ξενοδοχείο έχουν ανοίξει τα αδέρφια Ρόκα που διαθέτουν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο με τρία αστέρια Μισελέν, το El Celler De Can Roca στη Χιρόνα της Ισπανίας.

Το Casa Cacao που σημαίνει το «σπίτι με σοκολατάκια» είναι ένα boutique ξενοδοχείο που διαθέτει παγκόσμιας κλάσης και υψηλής ποιότητας σοκολάτας.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο πέντε ορόφων στο κέντρο της Χιρόνα και διαθέτει 15 πολυτελείς κλίνες. Στο ισόγειο υπάρχει ένα εργαστήριο σοκολάτας που είναι ορατό από το δρόμο και ένα bar σοκολάτας όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει διάφορων τύπων κόκκους κακάο με τη μορφή ζεστών και κρύων ροφημάτων. Επιπλέον υπάρχει κατάστημα, με όλες τις συσκευασίες σοκολάτας από ανακυκλωμένες ίνες κακάο.

insider

Το concept του «bean-to-bar» όπως ονομάζεται διαθέτει έξι προϊόντα σοκολάτας με βάση το γάλα (τρία με αγελαδινό γάλα, δύο με πρόβειο γάλα και ένα με κατσικίσιο γάλα) και δύο ειδικά προϊόντα σοκολάτας - ένα φτιαγμένο από κόκκους κακάο με ουίσκι Macallan Double Cask και ένα άλλο με μανταρίνι και γλυκόριζα, που μπορεί κανείς να δοκιμάσει.

Ο Τζόρντι Ρόκα δήλωσε στο CNBC πως «εισάγουμε κακάο απευθείας από αγρότες και κοινότητες έξι διαφορετικών προελεύσεων». Ορισμένες από αυτές τις κοινότητες είναι οι ιθαγενείς Awajún στο Περού, η κοινότητα Arhuaco στην Κολομβία και η διάσημη φάρμα Hacienda Cacao Caribe στη Βενεζουέλα.

Ωστόσο σύμφωνα με την Άννα Παγιέτ που έχει αναλάβει το ξενοδοχιακό σκέλος της επιχείρησης το πιο εντυπωσιακό στο όλο εγχείρημα είναι η βεράντα και η θέα που διαθέτει η επιχείρηση στις τρεις από τις 15 σουίτες που ονομάζονται Cacao Origins.

insider

«Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρό πρωινό με τοπικά προϊόντα και σοκολάτα με εντυπωσιακή θέα της παλιάς πόλης της Χιρόνα» δήλωσε η Παγιέτ.

insider

Φωτογραφίες: Casa Cacao

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider