Το εορταστικό τραπέζι φέτος απαιτεί περισσότερο από ποτέ ζεστασιά και κρασί. Τα κρασιά SEMELI είναι ένα κτήμα που έχει επιμεληθεί με μεράκι την παραγωγή του, παρά τη δύσκολη συγκυρία και προτείνει κρασιά που ταιριάζουν απόλυτα με όλα τα πιάτα των γιορτών, ενώ μπορούν όλοι να τα βρουν εύκολα σε κάβες και super markets.
Οι προτάσεις του Κτήματος:
1. To SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE 2014, επτά φορές βραβευμένο, είναι Οίνος Ξηρός, Ερυθρός. Αγιωργίτικο από τον ενιαίο αμπελώνα 25 ετών που περιβάλλει το κτήμα στη Νεμέα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Με πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών και βοτάνων λόγω της μακράς παραμονής στο βαρέλι, αλλά και στη φιάλη. Το κρασί αυτό συνοδεύει πλούσια πιάτα κρέατος και τις έντονες γεύσεις των γιορτών.
2. Δυο φορές βραβευμένο μέσα στο 2020 το SEMELI SPONDEE 2016 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Οίνος Ερυθρός Ξηρός Ποικιλιακός από Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon. Φτιάχνεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια και συνοδεύει άψογα την παραδοσιακή κουζίνα των Χριστουγέννων.
3. Έχοντας αποσπάσει πέντε διεθνή μετάλλια το 2020 εκ των οποίων τα δύο χρυσά, το SEMELI AETHERIA 2019, Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλιακός, από Μαλαγουζιά και Chardonnay αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για κρέατα και θαλασσινά, σαλάτες και αρωματικά βότανα. Προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια της ορεινής Αιγιαλείας, μιας από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας.
4. Πέντε φορές βραβευμένο το SEMELI THEA MANTINIA FINE LEES CONTACT 2018, Οίνος Λευκός Ξηρός, αποτελεί ένα μοναδικό λευκό κρασί με δυναμική παλαίωσης. Το Theā είναι το premium Μοσχοφίλερο του κτήματος και προέρχεται από ένα (ενιαίο) single vineyard αμπελώνα ηλικίας 30 ετών από το Ζευγολατιό Μαντινείας. Ακολουθείται κλασσική λευκή οινοποίηση και παραμονή στις λάσπες για 6 μήνες, ενώ συγχρόνως το 1/3 του κρασιού ωριμάζει σε βαρέλια ακακίας με αποτέλεσμα την καθαρότερη έκφραση του φρούτου και την ενίσχυση της δομής του.
Το Κτήμα SEMELI σύντομα θα παρουσιάσει και θα αναδείξει τη διαφορετικότητά του, μέσα από ένα πρόγραμμα επενδύσεων, το οποίο υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με στόχο τη δημιουργία ενός μοναδικού οινικού προορισμού, σημείου αναφοράς για τη χώρα μας και το εξωτερικό.