«Απόβαση» σε ΗΠΑ και Καναδά από τον Ιανουάριο για το ελληνικό νερό ZARO’S

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Απόβαση» σε ΗΠΑ και Καναδά από τον Ιανουάριο για το ελληνικό νερό ZARO’S

Στα ράφια των καταστημάτων Cermak Fresh Market, μίας εκ των κορυφαίων αλυσίδων τροφίμων στις ΗΠΑ, θα βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2021 το φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cermak, Μιχάλης Μπούσης και ο γενικός διευθυντής της ZARO’S, Χριστόφορος Παπαδημητράκης προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την αποκλειστική διάθεση του πολυβραβευμένου φυσικού μεταλλικού νερού ZARO’S στη Βόρεια Αμερική από την Cermak Fresh Market.

Η Cermak Fresh Market, με έδρα την πόλη του Σικάγο δραστηριοποιείται στις Κεντροδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ ενώ επικεφαλής της Cermak Fresh Market, είναι ο Μιχάλης Μπούσης ο οποίος διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, στην οποία είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Το πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αρχίζει να υλοποιείται άμεσα, περιλαμβάνει τόσο την τοποθέτηση των νερών ZARO’S στα ράφια των Cermak Fresh Market από τον ερχόμενο μήνα, όσο και τη γενικότερη διανομή των προϊόντων της εταιρείας στην αμερικανική αγορά.

Σημειώνεται ότι σήμερα η εταιρεία διαθέτει 5 γραμμές παραγωγής και παράγει ετησίως περίπου 100 εκατ. φιάλες. Πάνω από 12%, κατευθύνεται ήδη σε περίπου 16 αγορές του εξωτερικού μεταξύ των οποίων σε Αυστραλία. Ν. Αφρική, Ισραήλ, Καναδά, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα.

Η εξαγωγική δραστηριότητα, όπως σημειώνουν πηγές κοντά στην εταιρεία στο insider.gr, συνεχίστηκαν μάλιστα και κατά τη διάρκεια τη πανδημίας ενώ όσον αφορά στις πωλήσεις το 2020 κινήθηκαν αυξητικά κατά το πρώτο τρίμηνο καθώς και την περίοδο Αύγουστος-Σεπτέμβριος. Η πανδημία, όπως επεσημάνουν, ανέκοψε μεν την αυξητική πορεία των πωλήσεων, ωστόσο ως έναν βαθμό αντισταθμίστηκαν οι απώλειες που υπήρξαν από το κανάλι ΗΟRECA, λόγω της μείωσης των τουριστών και του κλεισίματος της εστίασης για αρκετούς μήνες.

Σημειώνεται τέλος ότι το νερό ZARO’S, έχει βραβευτεί ως «το καλύτερο νερό του κόσμου» και παράλληλα έχει αποσπάσει σειρά άλλων διακρίσεων στην Ευρώπη και την Κίνας, ενώ πρόσφατα επιλέχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στη λίστα των προμηθευτών του αμερικανικού στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Η ελληνική Green Cola κάνει «καριέρα» στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider