Στα 170 εκατ. ευρώ η υψηλότερη τιμή για το Hilton

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 170 εκατ. ευρώ η υψηλότερη τιμή για το Hilton

Στα 170 εκατ. ευρώ ανέρχεται η υψηλότερη τιμή που έχει προσφερθεί στην Alpha Bank για το ξενοδοχείο Hilton, ξεπερνώντας κατά 30% την υφιστάμενη κεφαλαιοποίηση της Ιονικής Ξενοδοχειακής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές οι μη δεσμευτικές προσφορές για το 93,7% του Hilton που αναμένεται να κατατεθούν στις 22 Ιουλίου κυμαίνονται μεταξύ 140 και 170 εκατ. ευρώ, όταν η χρηματιστηριακή αξία της Ιονικής Ξενοδοχειακής που κατέχει το Hilton είναι στα 134 εκατ. ευρώ.

Αν και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει βελτίωση προσφορών από κάποιους εκ των ενδιαφερομένων, το ύψος της καλύτερης προσφοράς δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αυξηθεί το τίμημα.

Η διαδικασία για την πώληση της εταιρείας «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις» ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας της ξενοδοχειακής μονάδος Hilton Αθηνών, ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου 2016.

Ισχυρό ενδιαφέρον έχουν δείξει επενδυτές διαφορετικού προφίλ, όπως διεθνείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρείες εκμεταλλεύσεως ακίνητων, διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων, “sovereign wealth funds” και ιδιώτες επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Η Alpha Bank θα επιλέξει βάσει των προσφορών, τους επενδυτές που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Alpha Bank έχει αναλάβει η Citi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider