Μέσα στην τρέχουσα χρονιά εκτιμά η διοίκηση της Κέκροψ ότι ο Άρειος Πάγος θα εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση της διεκδίκησης από το δημόσιο της έκτασης των 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό, γνωστή ως περιοχή Λατομείου. Αυτό σημειώθηκε χτες στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, η διοίκησης της οποίας προσδοκά ότι η τελεσίδικη απόφαση για την «τύχη» της διαφιλονικούμενης έκτασης δεν θα αργήσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη έκταση του παλιού λατομείου στο Ψυχικό το σχέδιο της Κέκροψ περιλαμβάνει ανάπλαση του χώρου, δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και σε ένα περιορισμένο τμήμα της πολυτελείς κατοικίες. Ωστόσο, από το σύνολο των 300 στρεμμάτων τα 185 έχουν κηρυχθεί αναδασωτέα.
Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική διαμάχη για αυτή την έκταση διαρκεί πάνω από 30 χρόνια, ειδικότερα από το 1988, ενώ το πιο πρόσφατο «στη σειρά επεισόδιο» αφορούσε στην απόφαση του Αρείου Πάγου με τη οποία το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του ελληνικού δημοσίου για την Αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία η Κέκροψ δικαιώθηκε αναφορικά με την ιδιοκτησία της στην επίμαχη έκταση.
Βέβαια, είναι μια υπόθεση που σέρνεται και καλό είναι για την εταιρεία και τους μετόχους της να λήξει κάποια στιγμή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ούτως ώστε είτε η εισηγμένη να προχωρήσει σε κάποιου είδους αξιοποίηση της έκτασης είτε, τελικά, να λάβει κάποια αποζημίωση εφόσον η ετυμηγορία δεν είναι θετική.
Πάντως, η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το γεγονός ότι δεν έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις δήμων και σωματείων ή ότι σημειώνει πως η Κέκροψ θα πρέπει να αποδείξει τη ζημιά που υφίσταται τα οποία κρίνονται σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης αναφορικά με τα συμφέροντα της εταιρείας.
Στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης στελέχη της εταιρείας σημείωναν πως η πανδημία έχει καθυστερήσει τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη προκειμένου να καταστεί δυνατό η Κέκροψ να αξιοποιήσει πολλά από τα ακίνητά της στο Ψυχικό, όπως είναι μεταξύ άλλων η Παλαιά Αγορά.
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της που πραγματοποιήθηκε χτες 23η Ιουνίου 2021, παρέστησαν και αντιπροσωπεύθηκαν συνολικά, μέτοχοι εκπροσωπούντες 14.217.510 μετοχές, ήτοι ποσοστό 71,80%, επί συνόλου 19.804.134 μετοχών.
Το 2020 ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και διαμορφώθηκε σε 14,4 χιλ. ευρώ έναντι 11,4 χιλ. το 2019. Τα αποτέλεσμα λειτουργικής δραστηριότητας ανήλθαν για τη χρήση του 2020 σε κέρδη 195 χιλ. ευρώ έναντι ζημίων 403 χιλ. Τα κέρδη οφείλονται κυρίως στην αναγνώριση του κέρδους ύψους 684 χιλ. ευρώ που προέκυψε από τη συντέλεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου στο Χαλάνδρι. Τα κέρδη προ φόρων της χρήσης 2020 ανήλθαν σε 17 χιλ. ευρώ έναντι ζημίων 576 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.