Trip2Athens: Νέος ψηφιακός τουριστικός οδηγός για την Αττική

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Trip2Athens: Νέος ψηφιακός τουριστικός οδηγός για την Αττική

Μία πλατφόρμα που έχει ως στόχο να αποτελέσει τον επίσημο ψηφιακό τουριστικό οδηγό της Αθήνας και της Αττικής δημιούργησαν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και ο Δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για το Trip2Athens, το οποίο είναι προσβάσιμο τόσο μέσω Web στην αντίστοιχη ηλεκτρονική διεύθυνση όσο και ως app για smartphones, όντας μάλιστα διαθέσιμη και για τις 3 δημοφιλείς πλατφόρμες (Android, iOS, Windows).

Το trip2athens δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να σχεδιάσουν από την αρχή μέχρι το τέλος το ταξίδι τους στην Αθήνα, επιλέγοντας τον τρόπο που θα μετακινηθούν, το ξενοδοχείο ή το κατάλυμα για τη διαμονή τους, τα αξιοθέατα που τους ενδιαφέρει να επισκεφθούν, κάνοντας τις απαραίτητες κρατήσεις.

Η πλατφόρμα βασίστηκε σε δύο άξονες, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του ΞΕΕ, την πολυγλωσσικότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που περιέχει, ενώ δόθηκε έμφαση ώστε να ενσωματώνει ισχυρά εργαλεία που χρησιμοποιούν και οι μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες.

Το περιεχόμενο της πλατφόρμας είναι διαθέσιμο σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα), ήδη είναι καταχωρισμένες 470 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και περισσότερες από 2.000 τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι επισκέπτες θα έχουν, πέραν των άλλων, τη δυνατότητα να δημιουργούν ένα εικονικό ημερολόγιο του ταξιδιού τους στην Αθήνα, να το μοιράζονται με φίλους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και να το «κατεβάσουν» στην κινητή τους συσκευή μέσω διαθέσιμων εφαρμογών, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας και λεπτομέρειες για όσα έχουν επιλέξει να κάνουν στο ταξίδι τους, ανά πάσα στιγμή και χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο (off line).

Ανοικτή είναι και για όλους τους επιχειρηματίες που συνδέονται με τον τουρισμό, οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν χωρίς οποιοδήποτε κόστος. Οι ξενοδόχοι μπορούν να δέχονται κρατήσεις για τα δωμάτιά τους μέσω της πλατφόρμας, είτε να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή κρατήσεων της πλατφόρμας στον δικό τους ιστότοπο. Μάλιστα σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τις γνωστές διεθνείς πλατφόρμες, οι κρατήσεις που θα δέχονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέσω της συνεργατικής πλατφόρμας trip2athens δεν θα επιβαρύνονται με προμήθεια.

Εκτός των ξενοδόχων, στην πλατφόρμα μπορούν να ενταχθούν και όλοι οι άλλοι επιχειρηματίες της Αττικής οι οποίοι συνδέονται με τον τουρισμό, και αφού λάβουν τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν περιεχόμενο που αφορά την επιχείρησή τους και να το τροποποιούν όποτε εκείνοι κρίνουν σκόπιμο. Ταυτόχρονα μπορούν να ανεβάζουν εκεί τις προσφορές τους αλλά και τα εκπτωτικά κουπόνια για τα οποία θα ενημερώνονται άμεσα όλοι οι επισκέπτες που φτάνουν στην Αθήνα και έχουν χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα.

Η συνεργατική ηλεκτρονική πλατφόρμα trip2athens.com, η οποία παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργο Τσακίρη την προηγούμενη εβδομάδα, απευθύνεται σε επισκέπτες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το ΞΕΕ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ του Δήμου της Αθήνας και κόστισε 920.000 ευρώ, ενώ η λειτουργία και η τεχνική υποστήριξή της είναι διασφαλισμένη, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Η τεχνολογία υποχρεώνει πια όλους τους ανθρώπους του τουρισμού να δουλέψουν μαζί. Αλλιώς θα τεθούν, αργά ή γρήγορα, εκτός αγοράς»,εξήγησε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τουρισμού του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γεράσιμος Ζαχαράτος. Επεσήμανε ταυτόχρονα πως σε επόμενη φάση το συγκεκριμένο εργαλείο-πλατφόρμα θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει ολόκληρη τη χώρα.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κάλεσε τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τους επαγγελματίες της Αθήνας να αγκαλιάσουν την όλη προσπάθεια, αφού από αυτό θα κριθεί η ενεργοποίηση ενός σχεδίου που προβλέπει την επέκταση της πλατφόρμας ώστε να συμπεριλάβει και άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider