H Warner Music πλήρωσε 250 εκατ. δολάρια για τη δισκογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Warner Music πλήρωσε 250 εκατ. δολάρια για τη δισκογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι
Η συμφωνία αφορά 26 δίσκους καθώς και το άλμπουμ Toy που κυκλοφόρησε μετά από τον θάνατο του Μπόουι το 2016.

Η Warner Music ανακοίνωσε τη συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου των δικαιωμάτων επί της δισκογραφίας του σπουδαίου Βρετανού καλλιτέχνη Ντέιβιντ Μπόουι.

Πρόκειται για ένα deal που αφορά 26 δίσκους καθώς και το άλμπουμ Toy που κυκλοφόρησε μετά από τον θάνατο του Μπόουι το 2016.

Η Warner δεν ανακοίνωσε το τίμημα της συμφωνίας, αλλά άτομα που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του deal δήλωσαν στο Reuters πως η Warner πλήρωσε 250 εκατ. δολάρια για την απόκτηση των δικαιωμάτων.

Η συμφωνία έρχεται λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν 75 χρόνια από τη γέννηση του Βρετανού καλλιτέχνη, στις 8 Ιανουαρίου.

Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν οι κληρονόμοι του Μπόουι, σημαίνει ότι η Warner είναι πλέον ιδιοκτήτρια ολόκληρης της συλλογής του σπουδαίου καλλιτέχνη, ως δημιουργού και τραγουδιστή κι ενώ ο όμιλος διαχειριζόταν ήδη τον κατάλογό των ηχογραφημένων κομματιών του.

Η συναλλαγή αυτή είναι το τελευταίο επεισόδιο μας μακράς σειράς εξαγορών έργων καλλιτεχνών που έχουν πεθάνει ή που ζουν ακόμη, όμως θεωρούνται διαχρονικοί, τα οποία έχουν αναδειχθεί σε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία κυρίως μετά την επανάσταση του streaming.

Τελευταίος σε σειρά, ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε το έργο του στη Sony, στα μέσα Δεκεμβρίου, έναντι ενός ποσού που υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από αυτόν, η Τίνα Τέρνερ, ο Νιλ Γιανγκ και ο Μπομπ Ντίλαν είχαν συνάψει ανάλογες συμφωνίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider