Ο ακτιβιστής επενδυτής Nelson Peltz απέκτησε μερίδιο στη Unilever

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ακτιβιστής επενδυτής Nelson Peltz απέκτησε μερίδιο στη Unilever
Το μέγεθος του μεριδίου δεν είναι γνωστό, ενώ η Trian ξεκίνησε να αποκτά μετοχές της Unilever πριν την κατάθεση της προσφοράς για τη μονάδα της GSK.

Μερίδιο στην Unilever απέκτησε η Trian Fund Management, του ακτιβιστή - επενδυτή Nelson Peltz, ενισχύοντας τις πιέσεις στην εταιρεία καταναλωτικών αγαθών και τροφίμων, στον απόηχο της αποτυχημένης προσφοράς 68 δισ. δολαρίων για δραστηριότητες της GlaxoSmithKline.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται πηγές, το μέγεθος του μεριδίου δεν είναι γνωστό, ενώ η Trian ξεκίνησε να αποκτά μετοχές της Unilever πριν την κατάθεση της προσφοράς για τη μονάδα της GSK.

Τόσο η Trian όσο και η Unilever δεν σχολίασαν τα δημοσιεύματα.

Σημειώνεται πως η τιμή της μετοχής της Unilever δέχεται πιέσεις τους τελευταίους μήνες καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τους όγκους πωλήσεων, καθώς αναλυτές υποστηρίζουν πως υποαπέδωσε έναντι των ανταγωνιστών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε τομείς, όπως η υγιεινή και τα συσκευασμένα τρόφιμα, ενώ δεν έχει παρουσιάσει καμία καινοτομία εδώ και αρκετό καιρό.

Εξάλλου, η εταιρεία αντιμετώπισε έντονη αντίθεση από τους επενδυτές στο σχέδιό της να αγοράσει τις υγειονομικές δραστηριότητες της GSK, με τους αναλυτές να επισημαίνουν τα μικτά αποτελέσματα σε πολλές άλλες μεγάλες εξαγορές. Οι κριτικές αναφέρουν ότι η εταιρεία θα πλήρωνε υπερβολικά για τη μονάδα της GSK και ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση όσων προϊόντων κατέχει, αντί να αναλάβει νέα στα οποία έχει μικρή εμπειρία.

Το 2018, η Trian ζήτησε μια σειρά αλλαγών στην Procter & Gamble, ενώ στη συνέχεια ο Peltz προστέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, μετά από έναν πολύμηνο αγώνα μεσολάβησης. Από την πλευρά της η εταιρεία ανταποκρίθηκε σε ορισμένες από τις απαιτήσεις του ακτιβιστή και ανακοίνωσε νέους οικονομικούς στόχους. Ο Peltz αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της P&G πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider