Royal Mail: Περικοπές 700 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Royal Mail: Περικοπές 700 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης
Στην περικοπή σχεδόν 700 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η βρετανική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών Royal Mail, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του πλάνου αναδιάρθρωσής της.

Στην περικοπή σχεδόν 700 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η βρετανική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών Royal Mail, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του πλάνου αναδιάρθρωσής της.

Σύμφωνα με το Reuters, η πλειοψηφία των περικοπών θα αφορά σε θέσεις διοικητικού προσωπικού, ενώ η απόφαση της διοίκησης έρχεται μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων κέρδη της κατά το δ' τρίμηνο του 2021.

Αναλυτικότερα, η Royal Mail ανέφερε πως τα έσοδά της κατά το τελευταίο τρίμηνο κατέγραψαν πτώση 2,4%, ωστόσο εξακολουθούν να είναι αυξημένα κατά 17% από τα επίπεδα του 2019.

Παράλληλα, η εταιρεία περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις της στο α' τρίμηνο του 2022, αναμένοντας πλέον λειτουργικά κέρδη ύψους 430 εκατ. λιρών, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για κέρδη μισού δισ. στερλινών.

Στον απόηχο των σχετικών ανακοινώσεων, η μετοχή της Royal Mail ενισχύεται κατά 3,5%, καθώς εκτιμάται πως οι περικοπές θέσεων εργασίας θα αποφέρουν στα ταμεία της περίπου 220 εκατ. στερλίνες.

Υπενθυμίζεται πως την Άνοιξη του 2020, η παλαιότερη ταχυδρομική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου είχε ανακοινώσει τον σχεδιασμό της για περίπου 2.000 απολύσεις, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκ των κορυφαίων στελεχών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Royal Mail: 400 εκατ. λίρες θα διανείμει στους μετόχους μετά από ένα ισχυρό α' εξάμηνο

Royal Mail: Εξαγοράζει την καναδική Rosenau Transport έναντι 360 εκατ. δολαρίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider