BNP Paribas: Επόπτες «κατασκόπευαν» τα bonus του προϊσταμένου τους και τις αγορές των εργαζόμενων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BNP Paribas: Επόπτες «κατασκόπευαν» τα bonus του προϊσταμένου τους και τις αγορές των εργαζόμενων
Το RedOwl είναι ένα λογισμικό που επιτρέπει σε προϊσταμένους της τράπεζας να εποπτεύουν τα email των υπαλλήλων για ενδεχόμενα παρατυπιών. Όμως

Το εργαλείο που απέκτησε η BNP Paribas στις αρχές του 2019 για να «ελέγχει» πιθανές λανθάνουσες και παραβατικές συμπεριφορές μεταξύ των εργαζομένων της, έπεσε στα «λάθος» χέρια, όταν εργαζόμενος του γαλλικού διεθνούς τραπεζικού ομίλου το χρησιμοποίησε για να μάθει το bonus που θα έπαιρνε ο ανώτερος του.

Πρόκειται για το RedOwl, ένα λογισμικό που επιτρέπει σε προϊσταμένους της τράπεζας να εποπτεύουν τα email των υπαλλήλων για ενδεχόμενα παρατυπιών. Όμως, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το CNBC, κάποιος θα έπρεπε να εποπτεύει και του προϊσταμένους.

Συγκεκριμένα, εντός τριών μηνών από την εφαρμογή του νέου εργαλείου χρειάστηκε να ξεκινήσει εσωτερικός έλεγχος από την BNP Paribas, καθώς τρεις επόπτες που λειτουργούσαν δοκιμαστικά την εφαρμογή του RedOwl φαίνεται πως την χρησιμοποίησαν για να... μάθουν τι bonus θα λάμβανε ο ανώτερος τους στην ιεραρχία.

Παράλληλα, φαίνεται πως «κατασκόπευαν» και τις αγοραστικές συνήθειες των συναδέλφων τους. Ενώ προκαλεί ανησυχία, ότι το διάστημα που είχαν πρόσβαση στο RedOwl μπορούσαν να παρακολουθούν τη μισθοδοσία και τα ιατρικά δεδομένα χιλιάδων εργαζομένων.

Φυσικά, όπως αναφέρεται, η πρόσβαση τους στο λογισμικό τερματίστηκε για ανάρμοστη χρήση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BNP Paribas: Άνω των προσδοκιών τα αποτελέσματα δ' τριμήνου με ώθηση από την εγχώρια αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider