«Λευκός καπνός» για τη νέα διοίκηση της Attica Bank

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λευκός καπνός» για τη νέα διοίκηση της Attica Bank

Σήμερα τα ξημερώματα και αφού προηγήθηκαν ανατροπές και πλούσιο παρασκήνιο «κλείδωσε» το νέο Διοικητικό σχήμα που θα κληθεί να τρέξει την Attica Bank.

Νέος διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Τάκης Ρουμελιώτης και πρόεδρος ο Μάκης Σαπουντζόγλου, παλαιότερα ηγετικό στέλεχος της Ιονικής Τράπεζας και μέλος του ΔΣ της Proton.

Αντιπρόεδρος θα παραμείνει ο Κώστας Μακέδος και θα τοποθετηθούν αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι με εκτελεστικά καθήκοντα οι Ιωάννης Τσακιράκης και Αθανάσιος Τσάδαρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται ακόμη από τη σημερινή πρόεδρο Άννα Πουσκούρη και τους Γεώργιο Παναγιώτου, Γεώργιο Βλαχάκη, Ιωάννη Κυριακόπουλο, Ιωάννη Μαρμαγγιόλη, Δημήτρη Τζαννίνη και την Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκα.

Το insider.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως έως και αργά χθες το βράδυ επικρατέστερος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας ήταν ο Θεόδωρος Πανταλάκης, πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας. Ωστόσο, το ΤΣΜΕΔΕ, βασικός μέτοχος της Attica Bank δεν συναίνεσε στην τοποθέτηση του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ιωάννης Τσακιράκης, έως σήμερα αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης Πιστώσεων και ο Αθανάσιος Τσάδαρης επικεφαλής της Περιοχής Ευθύνης Χρηματαγορών και Διαχείρισης Διαθεσίμων, αναβαθμίσθηκαν με παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να ενισχυθεί το διοικητικό σχήμα γύρω από τον Τάκη Ρουμελιώτη.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τη Γενική Συνέλευση της Attica Bank στις 20 Σεπτεμβρίου που θα εγκρίνει την τοποθέτηση της νέας διοίκησης, θα ακολουθούσουν πυρετώδεις διεργασίες για την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Πληροφορίες προερχόμενες από κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως από τον έλεγχο που έγινε από τον SSM για την πιστοποίηση της παρελθούσας αύξησης κεφαλαίου, διαπιστώθηκε πως τα εποπτικά κεφάλαια που πρέπει να συγκεντρώσει η Attica Bank ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider