Δίχως τέλος το «σήριαλ» με την Τράπεζα Αττικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίχως τέλος το «σήριαλ» με την Τράπεζα Αττικής

Xωρίς τέλος φαίνεται ότι θα είναι το «σήριαλ» με την Τράπεζα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δίδυμο Τ. Ρουμελιώτη - Μ. Σαπουντζόγλου δεν φαίνεται ικανό να ανταποκριθεί ενώπιον του SSM στο κριτήριο του «fit and proper» που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Ετσι, φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο αρμόδιος επόπτης, δηλαδή ο SSM, να απορρήψει τελικώς το νέο διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της πολυπαθούς τράπεζας.

Οι σχετικες πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει από χθες στα εν Αθήναις δημοσιογραφικά γραφεία. Σήμερα όμως η ιστοσελιδα της Αυγής με δημοσίευμα της εμπλέκει στην υπόθεση το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο αποδίδει και την ευθύνη για το «κόψιμο» των δύο εκλεκτών της Κυβέρνησεως.

Η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος κρατά αρνητική στάση στα πρόσωπα που προτάθηκαν για τη διοίκηση της Attica Bank .Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι η ΤτΕ «θα επικαλεστεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είναι η δική της εποπτεύουσα αρχή».

Όπως αναφέρεται στο δημοσιεύμα το ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών), το οποίο ελέγχει το 58% της τράπεζας, πρότεινε τους καθηγητές Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και Γεράσιμο Σαπουντζόγλου για τη θέση του προέδρου της Attica Bank. Ωστόσο, οι προτεινόμενοι φαίνεται ότι δεν είναι αρεστοί στην διοίκηση της ΤτΕ, η οποία διαμηνύει πως εκείνη έχει την εποπτική ευθύνη και ότι εκείνη μέσω της Διεύθυνσης Εποπτείας θα εξετάσει αν οι δύο καθηγητές έχουν τα κατάλληλα προσόντα όπως τα περιγράφει το νομοθετικό πλαίσιο και την τραπεζική και εποπτική πρακτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΤτΕ θα επικαλεστεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είναι η δική της εποπτεύουσα αρχή. Η ουσία όμως είναι ότι η διοίκηση της ΤτΕ ενδεχομένως επιθυμεί άλλα πρόσωπα στην διοίκηση της Attica Bank. Πρόσφατα είχε ακουστεί το όνομα της κ. Σακελλαρίου (πρ. προέδρου του ΤΧΣ όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας), αλλά εσχάτως ακούγεται το όνομα πρ. τραπεζικού.

Το παραπάνω δημοσίευμα επαναφέρει στο προσκήνιο τον «ακήρυχτο» πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ της Κυβερνησης και του Γ. Στουρνάρα με αφορμή τις παρεμβάσεις του δευτερου στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, οι οποίες οδηησαν τελικώς και στην παραίτηση της. Από την πλευρά της η Κυβέρνηση είχε διακηρύξει επισήμως την πρόθεση της να καταστήσει την Τράπεζα Αττικης στο επίκεντρο ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, μεθόδευση η οποία φαίνεται να προσκρούει σε σοβαρά εποτπικά εμπόδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider