Ο Έλον Μασκ κατέθεσε εκ νέου τα στοιχεία για το μερίδιό του στην Twitter Inc. προκειμένου να κατατάξει τον εαυτό του στους ενεργούς επενδυτές, αλλαγή που έγινε αφότου πήρε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας.
Διαβάστε ακόμη: Το Twitter επιβεβαιώνει ότι δοκιμάζει κουμπί επεξεργασίας
Ο Μασκ, o δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla, κατέθεσε μια φόρμα 13D στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη, αποκαλύπτοντας ότι έχει αποκτήσει ποσοστό 9,1%. Η νέα δήλωση που κατέθεσε δείχνει ότι ο Μασκ σχεδιάζει να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ατζέντας της Twitter. Η φόρμα που είχε χρησιμοποιήσει τη Δευτέρα, η 13G, χρησιμοποιείται από επενδυτές που σχεδιάζουν να είναι παθητικοί.
Ο διορισμός του Μασκ στο δ.σ. της εταιρείας τερματίζει το ενδεχόμενος δρομολογησης μια εξαγοράς του Twitter, βάζοντας ανώτατο όριο 14,9% στο μερίδιό του. Αυτό αρκεί ωστόσο για να τον χρίσει τον μεγαλύτερο μέτοχο της Twitter.
Αγόραζε καθημερινά μετοχές από τις 31 Ιανουαρίου
Στη φόρμα 13D, ο Μασκ ανέφερε ότι χρησιμοποίησε μετρητά για να αγοράζει μετοχές σχεδόν σε ημερήσια βάση από τις 31 Ιανουαρίου έως την 1η Απριλίου. Οι τιμές αγοράς μετοχών κυμαίνονταν από 32,80 έως 40,30 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Twitter έκλεισε στην Τρίτη στα 50,98 δολάρια στη Νέα Υόρκη.
Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί συχνά την πλατφόρμα του Twitter και έχει πάνω από 80 εκατομμύρια followers.
Ο Μασκ είναι μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στο Twitter. Ωστόσο, στο παρελθόν κάποιες από τις αναρτήσεις του δημιούργησαν έντονους «πονοκεφάλους» στον επικεφαλής της Tesla.
Στις 7 Αυγούστου του 2018 ο Μασκ είχε τουιτάρει ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» για να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο όταν η μετοχή φτάσει τα 420 δολάρια ανά μετοχή. Οι 12 μήνες που ακολούθησαν μετά από αυτή την ανάρτηση ήταν «τρενάκι του τρόμου» για τον Μασκ και τους μετόχους της Tesla. Εκείνη την εποχή, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε επιδόσεις ρεκόρ, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπη με αγωγές, κρατική έρευνα και απολύσεις. Ο Μασκ πέτυχε επίσης διακανονισμό με την SEC στο πλαίσιο του οποίου εγκατέλειψε το ρόλο του προέδρου της Tesla