ΔΕΗ: Έκτακτη Γ.Σ. στις 3 Αυγούστου για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Έκτακτη Γ.Σ. στις 3 Αυγούστου για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών
Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με αντικείμενο την έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ στις 3 Αυγούστου.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με αντικείμενο την έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ στις 3 Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την υλοποίησή του.
2. Τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού της ΔΕΗ Α.Ε. και Κωδικοποίηση αυτού.
3. Ανακοινώσεις και άλλα θέματα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, σχετικά με το θέμα 1, η ΔΕΗ αναφέρει πως τα χαρακτηριστικά του προτεινόμενου Προγράμματος Επαναγοράς έχουν ως εξής:

Ανώτατος Αριθμός Μετοχών: υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της ΔΕΗ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό μέχρι 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της κατ’ ανώτατο όριο, μετά την αφαίρεση των 1.856.000 ιδίων μετοχών που έχουν ήδη αποκτηθεί από προηγούμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ήτοι μέχρι και 36.344.000 μετοχές (οι «Ίδιες Μετοχές»).

Διάρκεια του Προγράμματος Επαναγοράς: μέχρι και 24 μήνες από την επομένη της έγκρισής του από την γενική συνέλευση των μετόχων. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του Προγράμματος Επαναγοράς θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν εξουσιοδότησης από τη γενική συνέλευση των μετόχων, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τη ρευστότητα της ΔΕΗ.

Εύρος τιμής κτήσης Ιδίων Μετοχών: μεταξύ €2,48, κατ΄ ελάχιστον η οποία ισούται με την ονομαστική αξία της μετοχής, και €17, κατά το μέγιστο, ανά Ίδια Μετοχή.

Χρηματοδότηση του Προγράμματος Επαναγοράς: αποκλειστικά μέσω ελεύθερων ταμειακών ροών και λοιπών διαθεσίμων της ΔΕΗ, εξαιρουμένων ρητά των κεφαλαίων τα οποία (α) αντλήθηκαν μέσω της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, ή/και (β) απαιτείται να διατεθούν σε συγκεκριμένους σκοπούς, σύμφωνα με τις οικείες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider