Reuters: Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell ετοιμάζεται να παραιτηθεί το επόμενο έτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell ετοιμάζεται να παραιτηθεί το επόμενο έτος
Ο Ben van Beurden, ετοιμάζεται να παραιτηθεί το 2023, έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία στο τιμόνι της πετρελαϊκής.

Υποψηφίους για τη διαδοχή του διευθύνοντος συμβούλου, Ben van Beurden, ο οποίος ετοιμάζεται να παραιτηθεί το 2023, έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία στο τιμόνι της πετρελαϊκής, εξετάζει η Shell Plc, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δύο πηγές στην εταιρεία.

Ο 64χρονος ηγήθηκε της εταιρείας σε μερικές από τις πιο ταραχώδεις στιγμές της. Η πρώτη μεγάλη κίνηση της θητείας του ήταν η εξαγορά της ανταγωνιστικής BG Group Plc το 2016, μια σημαντική συμφωνία που δοκίμασε τα οικονομικά της εταιρείας κατά τη διάρκεια της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, ωστόσο σήμερα πληρώνει τεράστια μερίσματα, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάσσονται στα ύψη.

Στην αρχή της πανδημίας της Covid-19, ο van Beurden προχώρησε στην πρώτη περικοπή στο μέρισμα της Shell μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια κίνηση που αναστάτωσε τους επενδυτές αλλά υπογράμμισε τη σοβαρότητα της παγκόσμιας κρίσης για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ήταν επίσης ο αρχιτέκτονας του σχεδίου της εταιρείας να στραφεί από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες πηγές ενέργειας και να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει τον Wael Sawan, επικεφαλής του τμήματος φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας, καθώς και τον Huibert Vigeveno, επικεφαλής των εργασιών διύλισης, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Επιπλέον, την Οικονομική Διευθύντρια Sinead Gorman.

Το γεγονός ότι όλοι οι πιθανοί διάδοχοι είναι εντός της εταιρείας και επικεφαλής μεγάλων τμημάτων της Shell αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην τροχιά που έχει χαράξει ο van Beurden, σύμφωνα με τον Biraj Borkhataria, αναλυτή της RBC Capital Markets, που μίλησε στο Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Έως και 5.000 οι περικοπές θέσεων εργασίας από την Credit Suisse - «Φεύγει» 1 στους 10 εργαζόμενους

Γερμανία: Συρρίκνωση στο εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούλιο, μειώθηκαν οι εξαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider