Η Eli Lilly εξαγόρασε την Akouos Inc έναντι μισού δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Eli Lilly εξαγόρασε την Akouos Inc έναντι μισού δισ. δολαρίων
Γραφεία Eli Lilly
Στην εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης γενετικής ιατρικής Akouos Inc έναντι του ποσού των 487 εκατ. δολαρίων θα προχωρήσει η Eli Lilly, καθώς η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της στον κλάδο των γονιδιακών θεραπειών.

Στην εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης γενετικής ιατρικής Akouos Inc έναντι του ποσού των 487 εκατ. δολαρίων θα προχωρήσει η Eli Lilly, καθώς η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της στον κλάδο των γονιδιακών θεραπειών.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει και την πληρωμή επιπλέον 123 εκατ. δολαρίων (περίπου 3 δολάρια για κάθε μετοχή της Akouos) σε περίπτωση που εν εξελίξει δοκιμές φαρμάκων αποδώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Akouos Inc σημειώνει «άλμα» 84% στη συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου και διαμορφώνεται πλέον υψηλότερα από την τιμή προσφοράς της Eli Lilly (12,5 δολάρια/μετοχή).

Σημειώνεται, τέλος, πως το 2021 η Eli Lilly εξαγόρασε την Prevail Therapeutics έναντι 1 δισ. δολαρίων με στόχο την ανάπτυξη γονιδιακών θεραπειών, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε και την επένδυση 700 εκατ. δολαρίων σε ερευνητικό κέντρο στη Βοστόνη, το οποίο εξειδικεύεται στην ανάπτυξη γονιδιακών θεραπειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Lafarge θα πληρώσει πρόστιμο 777,8 εκατ. δολαρίων για δωροδοκίες προς τρομοκράτες του ISIS

25.000 δολάρια για τα sneakers του Κόμπι Μπράιαντ από το πρώτο του All Star Game

Deutsche Bank: Εισαγγελική «έφοδος» στα γραφεία της στην Κολωνία - Ερευνάται για αμφιλεγόμενες συναλλαγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider