H Twitter γίνεται η 5η εταιρεία με CEO τον Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Twitter γίνεται η 5η εταιρεία με CEO τον Έλον Μασκ
Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι θα υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος της Twitter, της εταιρείας social media που μόλις εξαγόρασε αντί 44 δισ. δολαρίων, μια κίνηση που ορισμένοι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι μπορεί να ζορίσει τον δισεκατομμυριούχο.

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Twitter, της εταιρείας social media που μόλις εξαγόρασε αντί 44 δισ. δολαρίων, μια κίνηση που ορισμένοι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι μπορεί να ζορίσει τον δισεκατομμυριούχο.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης από τη θέση του CEO την εταιρεία κατασκευής επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων SpaceX, την startup εμφύτευσης τσιπ σε ανθρώπινους εγκεφάλους Neuralink και την εταιρεία κατασκευής τούνελ Boring Company, απέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα τον τέως CEO της Twitter Parag Agrawal και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και πρότεινε τροποποιήσεις στη διαδικασία ταυτοποίησης των χρηστών της πλατφόρμας που μέχρι στιγμής είναι δωρεάν.

Παίρνει το «τιμόνι» της Twitter παρότι μόλις πριν από 2 ημέρες είχε τουιτάρει ότι δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο CEO της Twitter.

Στο μεταξύ, ο Μασκ έχει πάρει μαζί του από την Tesla περισσότερους από 50 από τους πιο έμπιστους υπαλλήλους του -κυρίως μηχανικούς λογισμικού από την ομάδα Autopilot- στο πλαίσιο της εξαγοράς του γνωστού κοινωνικού δικτύου αντί 44 δισ. δολαρίων η οποία ολοκληρώθηκε ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Tesla έχει χάσει το 1/3 της αξίας του από τότε που ο Μασκ έκανε την πρόταση εξαγοράς της Twitter τον περασμένο Απρίλιο, σε σύγκριση με μία πτώση κατά 12% στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota: Τα υψηλότερα κόστη έπληξαν την κερδοφορία της στο β' τρίμηνο χρήσης

Δεν πωλείται η Credit Suisse, λέει ο πρόεδρος της τράπεζας 

gazzetta
gazzetta reader insider insider