Εθελούσια ξεκινά η Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθελούσια ξεκινά η Alpha Bank

Kλείνει με την Alpha Bank, πιθανότατα μέχρι τέλος της εβδομάδας, ο κύκλος της εθελούσιας εξόδου του κλάδου. Ηδη αντίστοιχα προγράμματα έχουν εφαρμόσει η Εurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροοφορίες το επικρατέστερο σχήμα της εθελούσιας που προωθεί η Alpha Bank θα είναι στοχευμένο και θα αφορά κυρίως στο προσωπικό και στελέχη που βρίσκεται κοντά το όριο της συνταξιοδότησης.

Κινητικότητα όμως επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια των τραπεζών καθώς μέχρι τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες στην Πειραιώς και την Εθνική.
Στην πρώτη σύμφωνα με πληροφορίες ο nomination committee (επιτροπή που ελέγχει τους διορισμούς) αναμένεται να συνεδριάσει αύριο προκειμένου να εκλεξει τον κ Γιώργο Χατζηνικολάου τον πρώην στέλεχος της ISDA (του οργανισμού που έχει την ευθύνη για το διακανονισμό των παραγώγων), στην θέση του προέδρου.

Απομένει η εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έδοσε το "στίγμα" αναφέροντας ότι ενω η τόποθέτηση ξένων στα διοικητικά συβμούλια των τραπεζών και στις επιμέρους Επιτροπές αποτελεί θετική εξέλιξη, η θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα πρέπει να καλύπτεται απο Ελληνες. Είναι καλό να μιλούν την ελληνική γλώσσα», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως η επόμενη συνεδρίαση του nomination committee της Πειραιώς έχει οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου προκειμένου να εκλέξει νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Πάντως ήδη έχει σχηματιστεί το short list με τους επικρατέστερους υποψηφίους, χωρίς ωστόσο όμως να είναι ακόμη σαφές ποιός έχει προβάδισμα. Αναμέσα στα ονόματα που έχουν γίνει γνωστά είναι αυτό του προσωρινού διευθ.συμβούλου κ. Γ. Πουλόπουλου και του Μιχ. Κολακίδη παλαιού στελέχους της Πειραιώς και αργότερα της Eurobank.

Στο μέτωπο της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται η διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου του 2016 . Και στην περίπτωση αυτή έχει ήδη καταρτιστεί short list 3-4 προεπιλεγμένων υποψηφιοτήτων ικανών και γνωστών ειδικά των 2 στην τραπεζική αγορά. Παράλληλα θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα νέα στελέχη για τις επιτροπές ελέγχου καθώς και τη συμπλήρωση του διοικητικού συμβουλίου με μη εκτελεστικά μέλη.

Τις αλλαγές θα ολοκληρώσει η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider