H Τράπεζα Πειραιώς αναδείχθηκε η καλύτερη Τράπεζα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα για το 2021, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων του διεθνούς κύρους περιοδικού Global Finance.
Με τα βραβεία “Best SME Banks”, που απονεμήθηκαν φέτος για πρώτη φορά, τo περιοδικό Global Finance επιβραβεύει όσες τράπεζες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στην ανάκαμψη της οικονομίας κάθε χώρας. Για την επιλογή της καλύτερης Τράπεζας ελήφθησαν υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια, τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο, όπως η γνώση της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών, η γεωγραφική κάλυψη, η θέση της Τράπεζας στην αγορά, καθώς και η ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων.
Η Τράπεζα Πειραιώς, ως κατεξοχήν τράπεζα της ελληνικής επιχειρηματικότητας έχει στρατηγικά επικεντρωθεί στη στήριξη των επιχειρήσεων, παρέχοντας ρευστότητα και χρηματοδοτώντας τα βιώσιμα επενδυτικά σχέδια με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η στρατηγική προσέγγιση των πλάνων με ορθολογισμό και με τη λογική της πράσινης ανάπτυξης, της ψηφιοποίησης και του εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας, απαντά στην ενεργειακή πρόκληση και τον πληθωρισμό και συμβάλλει στη διαχείριση των προκλήσεων.
Ειδικότερα για το 2021:
- Οι νέες εκταμιεύσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυμάνθηκαν το 2021 στα 1.5 δισ.
- Κατά τη διετία 2020-2021 τα δανειακά υπόλοιπά αυξήθηκαν κατά περίπου 483 εκατ., ξεπερνώντας τα 4.2 δισ.
- Οι καταθέσεις μέσα στο 2021 αυξήθηκαν κατά 321 εκατ., ξεπερνώντας τα 2.2 δισ.
Δήλωση
Ο Γενικός Διευθυντής, Eπικεφαλής του Commercial Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Αντώνης Κατραούρας, δήλωσε: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η Τράπεζα Πειραιώς στρατηγικά τις στηρίζει, καλύπτει τις ανάγκες ρευστότητας, χρηματοδοτεί τα βιώσιμα επενδυτικά τους σχέδια και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ενημέρωση των επιχειρηματιών για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της αγοράς και τα νέα αναπτυξιακά εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος. Παράλληλα, προτείνει λύσεις αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων μέσω απλοποιημένων διαδικασιών».