ΗΠΑ: Πρώην υπάλληλος μηνύει την Deutsche Bank για κακόβουλη δίωξη στο σκάνδαλο libor- Ζητά $150 εκατ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πρώην υπάλληλος μηνύει την Deutsche Bank για κακόβουλη δίωξη στο σκάνδαλο libor- Ζητά $150 εκατ.
Ο πρώην trader Μάθιου Κόνελι υποστηρίζει πως η Deutsche Bank προέβη σε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις, στοχοποιώντας τον.

Μήνυση για κακόβουλη δίωξη κατά της Deutsche Bank υπέβαλλε πρώην trader του χρηματοπιστωτικού «γίγαντα», σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην trader του γερμανικού ομίλου, Μάθιου Κόνελι υποστηρίζει πως η Deutsche Bank προέβη σε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις, στοχοποιώντας τον, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι αμερικανικές αρχές σε δίωξη εναντίον του.

Και όντως το 2018 ο Κόνελι μαζι με το συνάδερφο του Γκάβιν Μπλακ κρίθηκαν ένοχοι από δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε σχέση με το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου libor. Ωστόσο το Εφετείο τον Ιανουάριο του 2022 αθώωσε τους δύο άνδρες, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως οι αμερικανικές αρχές δεν κατάφεραν να αποδείξουν πως οι οι δύο πρώην υπάλληλοι επηρέασαν την απόφαση της τράπεζας σχετικά με το επιτόκιο.

Χθες ο Κόνελι υπέβαλε μήνυση εναντίον του πρώην εργοδότη του στο ίδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο που είχε ο δικαστεί, υποστηρίζοντας πως η Deutsche Bank προέβη σε ψευδείς δηλώσεις προς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και παρέλειψε πληορφορίες ούτως ώστε «να διωχθεί και να καταδικαστεί ο Κόνελι, προκειμένου να προστατευτούν υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας». Ζητά 150 εκατ. δολάρια για να «αποζημιωθεί για τις οικονομικές απώλειες που υπέστη και για το βασανιστήριο που βίωσαν τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του, περιλαμβανομένης της ζημιάς στη φήμη του, αλλά και για να τιμωρηθεί η Deutsche Bank για το ρόλο της» στην καταστροφή της ζωής του.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αμυνθεί έναντι των κατηγοριών.

Σημειώνεται πως η Deutsche Bank συμφώνησε το 2015 να καταβάλλει το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων και να απολύσει 7 traders, μεταξύ των οποίων και ο Μπλάκ, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CEO της Deutsche Bank: Κίνδυνος εξάρτησης της Ευρώπης από ξένες τράπεζες... όπως το παθε με την ενέργεια

Γερμανία: Το αμφιλεγόμενο «τζογάρισμα» με την Κίνα

Σόιμπλε: Δεν θεωρεί την Μέρκελ μία από τους «μεγάλους Γερμανούς καγκελάριους» - Τι λέει για Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider