Premier League: Κοντά σε συμφωνία 500 εκατ. στερλινών με την EA Sports

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premier League: Κοντά σε συμφωνία 500 εκατ. στερλινών με την EA Sports
Το deal μπορεί να αποφέρει πάνω από 80 εκατ. στερλίνες στην Premier League ετησίως.

Η Premier League βρίσκεται κοντά στην ανανέωση της εμπορικής συμφωνίας της με την εταιρεία gaming EA Sports, σε ένα deal που θα μπορούσε να αποφέρει στη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κοντά στα 500 εκατ. στερλινών για τα επόμενα 5 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, οι 20 σύλλογοι του πρωταθλήματος ενημερωθήκαν από την Premier League για το ότι η λίγκα βρίσκεται κοντά σε ανανέωση του συμβολαίου της EA Sports, έτσι ώστε η δεύτερη να παραμείνει βασικός εταίρους της Premier League και να διατηρήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα του πρωταθλήματος για τους τίτλους gaming που κυκλοφορεί.

Το deal μπορεί να αποφέρει πάνω από 80 εκατ. στερλίνες στην Premier League ετησίως και η ανανέωση του συμβολαίου θα σήμαινε υπερδιπλάσια χρήματα από την EA Sports προς την Premier League συγκριτικά από την τωρινή συμφωνία που έχουν οι δύο πλευρές.

Σημειώνεται πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την ανανέωση της συνεργασίας τους έρχονται καθώς η EA Sports θα «χωρίσει» δρόμους με την FIFA. Το FIFA 2023 που έχει κυκλοφορήσει είναι ο τελευταίος τίτλος παιχνιδιού της EA Sports υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, με την εταιρεία να σκοπεύει να συνεχίσει την έκδοση νεών παιχνιδιών με το δικό της brand από του χρόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider