GM: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για την πλειοψηφία των εργαζομένων της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για την πλειοψηφία των εργαζομένων της
Tο «Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου», ή VSP, θα προσφερθεί σε όλους τους μισθωτούς υπαλλήλους των ΗΠΑ που έχουν περάσει πέντε ή περισσότερα χρόνια στην εταιρεία.

Τη δυνατότητα εθελούσιας εξόδου θα προσφέρει η General Motors σε μια «πλειοψηφία» των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ, καθώς στοχεύει να περικόψει 2 δισ. δολάρια σε διαρθρωτικά έξοδα τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στους εργαζόμενους την Πέμπτη από τη διευθύνουσα σύμβουλο Mary Barra.

Όπως αναφέρει το CNBC, το «Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου», ή VSP, θα προσφερθεί σε όλους τους μισθωτούς υπαλλήλους των ΗΠΑ που έχουν περάσει πέντε ή περισσότερα χρόνια στην εταιρεία. Εκτός των ΗΠΑ, η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει επίσης εξαγορές εξόδου σε στελέχη με χρόνο τουλάχιστον δύο ετών ή περισσότερο.

Η GM αναμένει να επιβαρυνθεί με κόστος προ φόρων έως και 1,5 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με τις εξαγορές, σύμφωνα με δημόσια κατάθεση την Πέμπτη από την εταιρεία.

«Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται έντονα να εξετάσουν το πρόγραμμα», επισημαίνει η GM σε δήλωση της. «Με τη μόνιμη μείωση του δομημένου κόστους, μπορούμε να βελτιώσουμε την κερδοφορία από τα οχήματα και να παραμείνουμε ευκίνητοι σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά».

Οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα πρέπει να εγγραφούν έως τις 24 Μαρτίου. Όσοι επιλέξουν να λάβουν το πακέτο και εγκριθούν θα αναχωρήσουν από την εταιρεία έως τις 30 Ιουνίου.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η GM απασχολούσε περίπου 81.000 μισθωτούς σε όλο τον κόσμο.

Οι εξαγορές έρχονται μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντιτρόιτ την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταργήσει περίπου 500 μισθωτές θέσεις παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Θα καθυστερήσει να ανακοινώσει ετήσια μεγέθη μετά από κλήση της SEC

Energean: Ξεκίνησε η παραγωγή φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα ΝΕΑ/ΝΙ στην Αίγυπτο

gazzetta
gazzetta reader insider insider