H MAZARS σύμβουλος της ΕΕΕΠ για θέματα κοινωνικής ευθύνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H MAZARS σύμβουλος της ΕΕΕΠ για θέματα κοινωνικής ευθύνης
Την εταιρεία «MAZARS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ» επέλεξε η Επιτροπή  Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων  για την υποστήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης και Συνεργασιών, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ρύθμισης και Μελετών.

Την εταιρεία «MAZARS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ» επέλεξε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για την υποστήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης και Συνεργασιών, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ρύθμισης και Μελετών.

Η σύμβαση είναι συνολικού τιμήματος 28.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24% ή 34.720 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, σύμφωνα με την από 17.03.2023 προσφορά της.

Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ρύθμισης και Μελετών καταρτίζει το Σχέδιο Δράσης της Αρχής, σύμφωνα με τις γενικές αρχές και το στρατηγικό σχεδιασμό που θέτει η Ε.Ε.Ε.Π. και παρακολουθεί την πρόοδο της υλοποίησής του, καταρτίζει την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής, εισηγείται τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Παιγνίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες της Ε.Ε.Ε.Π., αξιολογεί τα σχέδια εμπορικής επικοινωνίας των τυχερών παιγνίων σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και τους κατά περίπτωση προβλεπόμενους ειδικούς όρους.

Επιπλέον, η Διεύθυνση, εισηγείται την έκδοση Οδηγιών για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου επί της διοργάνωσης και διεξαγωγής παιγνίων, καθώς και την έγκριση της προσφοράς των στοιχηματικών γεγονότων υπό την ισχύ των αδειών, εισηγείται την υιοθέτηση και εφαρμογή συστημάτων και προτύπων διοίκησης ποιότητας.

Παράλληλα εισηγείται και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων και πολιτικών για το υπεύθυνο παιχνίδι, αξιολογεί την απόδοση συστημάτων, προτύπων και δράσεων, προβαίνει στη συγκέντρωση, επεξεργασία και αξιολόγηση των πληροφοριών, στοιχείων και μεγεθών που αφορούν στην αγορά των παιγνίων και συνεργάζεται με άλλες Αρχές, υπηρεσίες και φορείς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για θέματα της αρμοδιότητάς της.

Η Διεύθυνση πραγματοποιεί κάθε είδους μελέτες και έρευνες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων και την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων της Αρχής, εκτός των µελετών που αφορούν τον εθισµό του κοινού στα παίγνια, την προστασία ανηλίκων και το Υπεύθυνο Παιχνίδι.
Από την περιγραφή των αρμοδιοτήτων της φαίνεται ξεκάθαρα το σημαντικό έργο της συγκεκριμένης Διεύθυνσης και για το λόγο αυτό η ΕΕΕΠ, στο πλαίσιο της επιλογής συμβούλων, επέλεξε την εταιρεία MAZARS προκειμένου να στηρίξει ντο σημαντικό έργο στον έλεγχο και εποπτεία της αγοράς παιγνίων.

Το Τμήμα Μελετών, Κοινωνικής Ευθύνης και Συνεργασιών έχει ως έργο ενέργειες όπως:

α. Η πραγματοποίηση ερευνών, σχετικών με την αγορά των παιγνίων και η κατάρτιση κάθε είδους μελετών της Ε.Ε.Ε.Π.
β. Η καταγραφή, ανάλυση και συγκριτική μελέτη των στοιχείων, καθώς και η παρακολούθηση και καταγραφή των εξελίξεων, καλών πρακτικών και εργαλείων που αφορούν στο Υπεύθυνο Παιχνίδι σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
γ. Η διερεύνηση της δυνατότητας υπαγωγής σε ευρωπαϊκά προγράμματα για τη χρηματοδότηση μελετών, ερευνών, δράσεων και ενεργειών της Ε.Ε.Ε.Π., η διατύπωση προτάσεων και εισηγήσεων για την υλοποίησή τους, καθώς και η σύνταξη των σχετικών προτάσεων υπαγωγής προς τους φορείς χρηματοδότησης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων.
δ. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών, εθνικών ή διακρατικών, για την προώθηση του Υπεύθυνου Παιχνιδιού.
ε. Ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών ενεργειών σε σχέση με το Υπεύθυνο Παιχνίδι καθώς και ενημερωτικών εκδόσεων κοινωνικού χαρακτήρα.
στ. Η δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης με επιστημονικό υλικό, συγκριτικά δεδομένα, μελέτες και καλές πρακτικές που αφορούν στο Υπεύθυνο Παιχνίδι.
ζ. Η διοργάνωση, σε συνεργασία με τις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες, κοινών δράσεων και συνεργασιών με τις ομόλογες ρυθμιστικές Αρχές του εξωτερικού, καθώς και φορείς, δίκτυα ή ενώσεις η δραστηριότητα των οποίων σχετίζεται με τις αρμοδιότητες της Ε.Ε.Ε.Π., σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
η. Η τήρηση μητρώων αποκλεισμού παικτών και εν γένει απαγορεύσεων ή και περιορισμών συμμετοχής αυτών στα παίγνια, όπου απαιτείται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕΕΠ: Τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς του Online Gaming στην Ελλάδα

ΕΕΕΠ: Νέος συνεργάτης η Mindway AI που με τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει τον εθισμό στον τζόγο

gazzetta
gazzetta reader insider insider