ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της CarMax - Πτώση 25% στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της CarMax - Πτώση 25% στα έσοδα
Η ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ έχει μείνει στάσιμη τον τελευταίο χρόνο, λόγω του υψηλότερου κόστους δανεισμού και την ανόδου των τιμών των καυσίμων.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της CarMax για τη χρήση του δ' οικονομικού τριμήνου, με την αμερικανική εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να ωφελείται από τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους στα οποία είχε προχωρήσει προ μηνών.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή ανήλθαν στα 44 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 24 σεντ ανά μετοχή.

Τα έσοδα της CarMax έφτασαν τα 5,72 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 25,6% σε ετήσιο επίπεδο.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, τον Δεκέμβριο του 2022 η CarMax ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την εξοικονόμηση κόστους, όπως η μείωση των αγορών για τον στόλο της, η περικοπή κεφαλαιακών εξόδων, η μείωση προσωπικού και το «πάγωμα» στις νέες προσλήψεις.

Σημειώνεται πως η ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ έχει μείνει στάσιμη τον τελευταίο χρόνο, λόγω του υψηλότερου κόστους δανεισμού και της ανόδου των τιμών των καυσίμων.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων για το δ' τρίμηνο, η μετοχή της CarMax ενισχύεται πάνω από 6% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα ΕΥ: Οι Έλληνες CEOs επενδύουν στις επιχειρησιακές λειτουργίες, το ταλέντο και την ανθεκτικότητα

BlackRock: Οι κεντρικές τράπεζες θα βυθίσουν τις οικονομίες σε ύφεση - Πότε θα σταματήσουν τις αυξήσεις στα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider