Μήνυση κατά του κυβερνήτη της Φλόριντα από τη Disney για τα θεματικά πάρκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση κατά του κυβερνήτη της Φλόριντα από τη Disney για τα θεματικά πάρκα
Με την εξέλιξη αυτή, κορυφώνεται η παρατεταμένη διαμάχη μεταξύ του ντε Σάντις - ο οποίος είναι ανάμεσα στα φαβορί ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, και της Disney, της μεγαλύτερης επιχείρησης της Φλόριντα.

Μήνυση εναντίον του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις υπέβαλε η Walt Disney την Τετάρτη 26/4, επικαλούμενη πρακτικές εναντίον της στην πολιτική του εκστρατεία.

Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, ο ντε Σάντις διαξάγει μια «ανελέητη εκστρατεία για να χρησιμοποιήσει ως όπλο την κυβερνητική εξουσία» εναντίον της, μεταδίδει το Reuters. Στην αγωγή, γίνεται λόγος για προσπάθεια «τιμωρίας» της Disney αναφορικά με τις πολιτικές της απόψεις, η οποία «ενορχηστρώθηκε σε κάθε βήμα» από τον κυβερνήτη της Φλόριντα, και η οποία στρέφεται εναντίον της εταιρείας.

Η μήνυση κατατέθηκε την ίδια ημέρα που ένα συμβούλιο εποπτών, το οποίο επέλεξε ο ντε Σάντις για να επιβλέπει τις δραστηριότητες της Walt Disney World, προχώρησε στην αναίρεση μιας αναπτυξιακής συμφωνίας που, όπως λέει, η Disney σύναψε για να ανακόψει τη δύναμή της. Το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε επίσης ένα ψήφισμα που ουσιαστικά απαγορεύει στα πάρκα της Disney στην περιοχή του Ορλάντο να επιβάλλουν μελλοντικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Με την εξέλιξη αυτή, κορυφώνεται η παρατεταμένη διαμάχη μεταξύ του ντε Σάντις - ο οποίος είναι ανάμεσα στα φαβορί ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, και της Disney, της μεγαλύτερης επιχείρησης της Φλόριντα. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι ένα νεοσύστατο τουριστικό συμβούλιο που διορίστηκε από τον ντε Σάντις παραβίασε τα συμβατικά δικαιώματα της Disney χωρίς δίκαιη αποζημίωση και της στέρησε τη δέουσα διαδικασία. Η Disney υποστηρίζει επίσης ότι της αρνήθηκαν τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης στην ελευθερία του λόγου. Η εταιρεία ζητά από το δικαστήριο να κηρύξει τη νομοθετική ενέργεια παράνομη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ με την υγεία του Ερντογάν - «Οργιάζουν» οι φήμες

Πλότνερ (Σύμβουλος Σολτς): Ευτυχής συγκυρία οι παράλληλες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία

«Καμπανάκι» για First Republic: Kίνδυνος αποκλεισμού από τo «παράθυρο» έκπτωσης της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider