ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέλει περισσότερες πληροφορίες για την επαναγορά μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέλει περισσότερες πληροφορίες για την επαναγορά μετοχών
H εν λόγω τακτική των επιχειρήσεων συχνά συνδέεται με προσπάθειες ενίσχυσης των απολαβών των ηγετικών στελεχών των εταιρειών.

Περισσότερες πληροφορίες στους επενδυτές για τα προγράμματα επαναγοράς μετοχών δίνει η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), καθώς η εν λόγω τακτική των επιχειρήσεων συχνά συνδέεται με προσπάθειες ενίσχυσης των απολαβών των ηγετικών στελεχών των εταιρειών.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η SEC ενέκρινε την Τετάρτη ρύθμιση με την οποία οι εταιρείες που θέλουν να προχωρήσουν σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών θα πρέπει να δίνουν στους επενδυτές στοιχεία όπως η μέση τιμή ανά μετοχή, ο συνολικός αριθμός των αγορασμένων μετοχών και ο αριθμός των αγορών προς αγορά ως στοιχείο του δημοσιευμένου σχεδιασμού των επιχειρήσεων.

Ακόμα, οι εταιρείες θα πρέπει να δικαιολογούν την απόφαση για την επαναγορά μετοχών και να γνωστοποιούν ενδεχόμενες κινήσεις που έχουν κάνει τα εκτελεστικά στελέχη για μια περίοδο έως και 4 μέρες πριν από την ανακοίνωση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Οι παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να δημοσιεύονται στις ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της SEC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider