Καθησυχάζει η PacWest μετά τη χθεσινή ψυχρολουσία: «Είμαστε σε συζητήσεις με επενδυτές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθησυχάζει η PacWest μετά τη χθεσινή ψυχρολουσία: «Είμαστε σε συζητήσεις με επενδυτές»
«Δεν αντιμετωπίσαμε ασυνήθιστες ροές καταθέσεων μετά την πώληση της First Republic Bank και τις υπόλοιπες εξελίξεις στον κλάδο», ανέφερε η αμερικανική τράπεζα.

Η PacWest (Pacific Western Bank) αποπειράθηκε να καθησυχάσει τις αγορές μετά τα σενάρια της πώλησής της που οδήγησαν στην κατακρήμνιση της μετοχής της, τονίζοντας πως οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετούς πιθανούς επενδυτές, εν μέσω των γενικευμένων αγωνιών για «νέο γύρο» τραπεζικών αναταραχών.

«Δεν αντιμετωπίσαμε ασυνήθιστες ροές καταθέσεων μετά την πώληση της First Republic Bank και τις υπόλοιπες εξελίξεις στον κλάδο», ανέφερε η αμερικανική τράπεζα. «Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σε σταθερά επίπεδα» έσπευσε να διαβεβαιώσει, σύμφωνα με το Bloomberg. Υπενθυμίζεται πως χτες, έγινε γνωστό πως η αμερικανική τράπεζα εξετάζει διάφορες στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησής της.

«Πρόσφατα, η εταιρεία προσεγγίστηκε από αρκετούς πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές - οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», υπογράμμισε η PacWest. «Η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων της» πρόσθεσε. Το selloff ήρθε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ ανέφερε πως οι αμερικανικές αρχές είναι πιο κοντά στον περιορισμό της αναταραχής που εκδηλώθηκε σε 4 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα νωρίτερα φέτος.

Η δήλωση της PacWest «προσφέρει ελάχιστη εμπιστοσύνη στην αγορά», δήλωσε ο Τιμ Γουάτερερ, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade. «Παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Πάουελ να ηρεμήσει την αγορά, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η τραπεζική κρίση βρίσκεται στο τέλος της και ως εκ τούτου, η εκροή καταθέσεων είναι πιθανό να διατηρηθεί» συμπλήρωσε. Πάντως, η PacWest δεν είναι η μόνη περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ που δέχεται πίεση. Η Western Alliance βυθίστηκε έως και 38% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street, ενώ η Comerica και η Zions υποχώρησαν περισσότερο από 10% έκαστη.

Μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί «παίκτες», όπως ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν και ο πρώην πρόεδρος της Fed στο Ντάλας, Ρόμπερτ Κάπλαν, είναι μεταξύ εκείνων που προειδοποιούν για μεγαλύτερο τραπεζικό στρες στο μέλλον. Μάλιστα, ο Άκμαν προειδοποίησε πως ότι ολόκληρο το περιφερειακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ βρίσκεται σε κίνδυνο. «Η εμπιστοσύνη σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα χτίζεται εδώ και δεκαετίες και καταστρέφεται σε μέρες», ανέφερε ο Άκμαν, διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square. «Καθώς κάθε ντόμινο πέφτει, η επόμενη πιο αδύναμη τράπεζα αρχίζει να ταλαντεύεται» διεμήνυσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς τα 30.000 δολάρια το Bitcoin, εντείνονται οι τραπεζικές ανησυχίες

Η Shell κέρδισε τις προβλέψεις - 9,6 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα κέρδη το α' τρίμηνο

Mytilineos: «Άλμα» 113% στα καθαρά κέρδη με οδηγό την ενέργεια - Η καλύτερη ιστορικά επίδοση για α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider