Το ΤΧΣ θέλει το «κεφάλι» του Φραγκιαδάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΤΧΣ θέλει το «κεφάλι» του Φραγκιαδάκη

Συνεδριάζει εκ νέου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την Τρίτη με θέμα την εκλογή του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, μετά τις αντιδράσεις του Ταμείου στην απόφαση του δ.σ. της τράπεζας για διορισμό του Παναγιώτη Θωμόπουλου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας κράτησε σκληρή στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και παρόλο που δεν ανακοινώθηκε επισήμως τίποτε και όλοι οι μετέχοντες συμφώνησαν να απόσχουν από διαρροές, ο βασικός μέτοχος φαίνεται να έχει λάβει την απόφαση του για «καρατόμηση» του κ. Φραγκιαδάκη. Ωστόσο όλες οι πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν να προχωρήσουν με συναινετικές διαδικασίες και με τέτοιο τρόπο που η νέα πλέον διοίκηση της Εθνικής θα διευκολυνθεί στην επιλογή του προέδρου. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι είναι πιθανόν να αποσυρθούν και οι δύο υποψήφιοι κ.κ Θωμόπουλος και Τσιτσιράγκος καθώς η ανάδειξη τους ως «φιναλιστ» στην κούρσα της διεκδίκησης οδήγησε εν τέλει στην κρίση αυτή.

Στη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν εκτός του διευθύνοντος συμβούλου και ο κ. Πέτρος Σαμπατακάκης ο οποίος εκτελεί χρέη προσωρινού προέδρου αλλά και ο κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος, έγινε προσπάθεια προκειμένου το θέμα να διευθετηθεί εκ των ενόντων χωρίς δηλαδή να χρειαστεί η προσφυγή στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που είναι η Γενική Συνέλευση (έκτακτη ή τακτική).

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, δεν κατέστη εφικτό μέχρι χθες να ολοκληρωθεί η σύνταξη μίας κοινής ανακοίνωσης η οποία θα μπορούσε να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Επίσης μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε καταστεί εφικτό να ξεκαθαριστεί κατά πόσο το ΤΧΣ θα ήταν ικανοποιημένο μόνο με την παραίτηση Φραγκιαδάκη ή αν όφειλαν να ακολουθήσουν και τα άλλα δύο εκτελεστικά μέλη της διοίκησης, οι κκ. Παύλος Μυλωνας και Δημήτρης Δημόπουλος, οι οποίοι υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Θωμόπουλου.

Πάντως, εκτός από τον πρόεδρο του ΤΧΣ Γιώργο Μιχελή και το μέλος του γενικού συμβουλίου του Χριστόφορο Στράτο οι οποίοι θεωρούν ότι από τη στιγμή που δεν έγινε σεβαστή η άποψη του βασικού μετόχου «δεν υπάρχει πλεον δρόμος επιστροφής», στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η πρώην πρόεδρος της Εθνικής.

Η κα Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «όταν ο κύριος μέτοχος υποβάλλει την πρόταση του, τότε το ΔΣ θα έπρεπε να το σκεφτεί πολύ καλά πριν την αμφισβητήσει». Σημειώνεται, πάντως, ότι η απόφαση αυτή στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ το οποίο αποτελείται από 9 μέλη, τέσσερις Έλληνες και 5 ξένους φαίνεται ότι ήταν ομόθυμη. Όπως άλλωστε με συντριπτική πλειοψηφία το ΤΧΣ είχε αποφασίσει να στηρίξει για πρόεδρο τον κ. Τσιτσιράγκο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider