H κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε αυτή των 2.000 εισηγμένων του δείκτη Russell

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε αυτή των 2.000 εισηγμένων του δείκτη Russell
Σε νέες κορυφές έχει σκαρφαλώσει τις τελευταίες εβδομάδες η κεφαλαιοποίηση της Apple, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ξεπερνά σταθερά εδώ και δύο εβδομάδες την κεφαλαιοποίηση των 2.000 εισηγμένων του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.

Σε νέες κορυφές έχει σκαρφαλώσει τις τελευταίες εβδομάδες η κεφαλαιοποίηση της Apple, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ξεπερνά σταθερά εδώ και δύο εβδομάδες την κεφαλαιοποίηση των 2.000 εισηγμένων του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπερνά τα 2,7 τρισ. δολάρια -σημειώνοντας άλμα μετά τις ανακοινώσεις των επιδόσεών της για το α' τρίμηνο του έτους-, υψηλότερα κατά περίπου 100 δισ. δολάρια σε σχέση με τη συνολική κεφαλαιοποίηση των εταιρειών που συνθέτουν τον δείκτη Russell 2000.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε αυτή των εταιρειών του Russell 2000 στις 27 Απριλίου και διατηρείται υψηλότερα για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, γεγονός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο του 2020, για διάστημα όμως μόλις μίας ημέρας.

Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, από τις αρχές του 2023, η μετοχή της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύεται κατά 32%, ενώ στον αντίποδα ο δείκτης Russell έχει σημειώσει οριακή άνοδο μικρότερη του 1% από τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vodafone: 11.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας – Τι θα ισχύσει για την Ελλάδα

Ο Mr Big Short στοιχηματίζει στην Κίνα: Διπλασίασε το ποσοστό του στην Alibaba

Έλον Μασκ: Ο Τζορτζ Σόρος μισεί την ανθρωπότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider