Wise: Αποχωρεί ο οικονομικός διευθυντής - Πτώση για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wise: Αποχωρεί ο οικονομικός διευθυντής - Πτώση για τη μετοχή
Πτωτικά κινείται η μετοχή της βρετανικής εταιρείας fintech, Wise, μετά και την ανακοίνωση ότι ο οικονομικός διευθυντής Matt Briers αποχωρεί από την εταιρεία τον επόμενο χρόνο.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της βρετανικής εταιρείας fintech, Wise, μετά και την ανακοίνωση ότι ο οικονομικός διευθυντής Matt Briers αποχωρεί από την εταιρεία τον επόμενο χρόνο, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός Kristo Kaarman θα λείψει, με άδεια πατρότητας, από τον Σεπτέμβριο.

Αυτή την ώρα, η μετοχή χάνει 3,8% στο Λονδίνο.

Ο Briers θα παραιτηθεί από τη θέση του CFO της Wise τον Μάρτιο του 2024, μόλις ο Kaarman επιστρέψει από την άδεια, επισημαίνει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Κατά τη θητεία του ως οικονομικός διευθυντής, ο Briers μετέτρεψε την Wise από μια ατσούμπαλη startup μεταφοράς χρημάτων σε έναν εισηγμένο στο χρηματιστήριο γίγαντα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Η Wise εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2021 σε αυτό που ήταν τότε η πρώτη απευθείας εισαγωγή στο Λονδίνο - μια εναλλακτική IPO όπου οι εταιρείες προσφέρουν μετοχές απευθείας στο κοινό χωρίς να απασχολούν χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες ή να δημιουργούν νέες μετοχές.

Ο Briers είναι ο δεύτερος οικονομικός διευθυντής μεγάλης βρετανικής εταιρείας fintech που ανακοινώνει την αποχώρησή του αυτόν τον μήνα: στις 11 Μαΐου, η βρετανική startup ψηφιακής τραπεζικής Revolut δήλωσε ότι ο οικονομικός της διευθυντής Mikko Salovaara αποχωρεί μετά από δύο μόνο μήνες στη δουλειά για «προσωπικούς λόγους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider