Eurobank: Ετοιμάζει το νέο στρατηγείο της στο «τρίγωνο» της Αθήνας

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Ετοιμάζει το νέο στρατηγείο της στο «τρίγωνο» της Αθήνας
Το στρατηγείο της Eurobank σε ένα κτιριακό τρίγωνο στο κέντρο της Αθήνας, ετοιμάζει ο CEO της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας.

Το στρατηγείο της Eurobank σε ένα κτιριακό τρίγωνο στο κέντρο της Αθήνας, ετοιμάζει ο CEO της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας. Το «τρίγωνο» της Eurobank θα αποτελούν τα κτίρια επί των οδών Ομήρου και Σταδίου, Σταδίου και Κολοκοτρώνη (μέχρι πρόσφατα στέγαζε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) και το κτίριο στην οδό Πεσμαζόγλου (πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Μετά από σειρά ετών στέγασης της Διοίκησης της Eurobank στο Μέγαρο Μποδοσάκη, επί της λεωφόρου Αμαλίας και Σουρή, η μεγάλη μετακόμιση για τη μετεγκατάσταση στο ριζικά σχεδιασμένο και ανακαινισμένο κτίριο, Ομήρου και Σταδίου γωνία, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους. Στο νέο κτίριο το οποίο στέγαζε παλαιότερα την «Φοίνιξ Ασφαλιστική», θα μεταφερθούν τα γραφεία του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, κ.κ. Γ. Ζανιά και Φ. Καραβία, τα γραφεία των τριών αναπληρωτών CEO κ.κ. Στ. Ιωάννου, Κ. Βασιλείου και Α. Αθανασόπουλου, κάποια από τα στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων και οι Μονάδες που υποστηρίζουν τους ανωτέρω. Πρόκειται για 80 – 100 θέσεις εργασίας που θα φιλοξενηθούν στο νέο ιδιόκτητο κτίριο, από τους 500 εργαζόμενους που στέγαζε το Μποδοσάκειο Μέγαρο. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο κτίριο της οδού Πεσμαζόγλου, στο Eurobank Hub στη Νέα Ιωνία και στο κτίριο Παπαστράτου στον Πειραιά που στεγάζει ήδη τη Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής. Σημειώνεται ότι στο κτίριο επί των οδών Σταδίου και Κολοκοτρώνη όπου στεγαζόταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και απέκτησε πρόσφατα η Eurobank, θα μετακινηθούν Μονάδες της Τράπεζας το 2028.

Στο ιστορικό Μποδοσάκειο Μέγαρο, συνολικής επιφάνειας 12.819 τ.μ., η Eurobank είχε μισθωτήριο συμβόλαιο το οποίο λήγει στο τέλος του 2023 και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ήδη η εταιρεία εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων, Κεντρική- Savills Hellas έχει απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υποψήφιους νέους μισθωτές.

Το νέο ιδιόκτητο κτίριο που θα στεγάσει την Διοίκηση της Eurobank επί των οδών Ομήρου και Σταδίου, σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα όταν στέγαζε την «Φοίνιξ Ασφαλιστική», στην ριζικά ανακαινισμένη μορφή του από το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη, θα αποτελέσει ένα σύγχρονο σημείο αναφοράς, συμβάλλοντας στην ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας. Θα πρόκειται για ένα κτίριο (σ.σ. φωτορεαλιστικές απεικονίσεις παραθέτει αποκλειστικά το insider.gr) που θα αντικατοπτρίζει τα κριτήρια και την φιλοσοφία ESG της Τράπεζας, επιτυγχάνοντας την αισθητική αναβάθμιση και την ένταξή του στον αστικό ιστό με μια νέα, δυναμική, σύγχρονη και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ευαισθητοποιημένη ταυτότητα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Eurobank, τα νέα μορφολογικά στοιχεία του κελύφους του κτιρίου επιλέχθηκαν με μια προσέγγιση σύγχρονη αλλά και ταυτόχρονα διαχρονική και λειτουργική, αποφεύγοντας τον εφήμερο εντυπωσιασμό σε φόρμες και υλικά. Αποδίδουν και συστήνουν ξανά το κτίριο στην πόλη και τους χρήστες του, βελτιωμένο ενεργειακά και λειτουργικά, προσεκτικά συναλλασσόμενο με τα γειτονικά του κτίρια δεδομένου του κομβικού σημείου στο οποίο βρίσκεται. Επίσης επιτυγχάνεται η ολική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων και η δημιουργία πράσινου δώματος (χώρος πρασίνου και αναψυχής των χρηστών του κτιρίου) με γνώμονα την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας και ενεργειακής απόδοσης, ενός σύγχρονου και πράσινου κτιρίου γραφειακών χώρων με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED.

Το σύνολο του κτιρίου ενισχύεται στατικά και εκσυγχρονίζονται όλες οι Η/Μ εγκαταστάσεις. Δημιουργούνται νέοι πυρήνες κυκλοφορίας ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες απαιτήσεις πυρασφάλειας και να κατασκευαστεί ένα κτίριο γραφείων σχεδιασμένο για όλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκδόσεις ομολόγων από τράπεζες, επιχειρήσεις και Δημόσιο φέρνει η επενδυτική βαθμίδα

Παγκρήτια Τράπεζα: «Σταθμός» η απόκτηση της HSBC - Τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου 

Τράπεζες: Ενεργητικό 35 δισ. ευρώ εκτός Ελλάδος – Κέρδη 380 εκατ. ευρώ από τις θυγατρικές εξωτερικού

gazzetta
gazzetta reader insider insider