Lamda: Επικαιροποίηση όρων κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού για το Ελληνικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda: Επικαιροποίηση όρων κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού για το Ελληνικό
Σε 994 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον, έναντι 1,11 δισ. ευρώ πριν, μετά τη σχετική επικαιροποίηση, ο Κοινοπρακτικός Τραπεζικός Δανεισμός Χρηματοδότησης Φάσης Α’ των έργων στο Ελληνικό.

Σε 994 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον, έναντι 1,11 δισ. ευρώ πριν, μετά τη σχετική επικαιροποίηση, ο Κοινοπρακτικός Τραπεζικός Δανεισμός Χρηματοδότησης Φάσης Α’ των έργων στο Ελληνικό. Όπως ανακοίνωσε η Lamda Development, σε συνέχεια των από 25.11.2019, 30.01.2020 και 07.04.2021 σχετικών ανακοινώσεων της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 23.06.2023 υπέγραψε με τις τράπεζες «Τράπεζα Eurobank A.E.», «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», «Τράπεζα Alpha Bank Α.Ε.» συμφωνία για την επικαιροποίηση των βασικών επιχειρηματικών όρων κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού προς την Εταιρεία ή/και θυγατρικές του Oμίλου LAMDA DEVELOPMENT με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού (το «Έργο»).

Η επικαιροποίηση είναι επακόλουθο των ευνοϊκών εξελίξεων στις πωλήσεις κυρίως των οικιστικών αναπτύξεων της πρώτης πενταετίας του Έργου (Φάση Α΄), καθώς και της γενικότερα εξαιρετικής πορείας του έργου του Ελληνικού μέχρι σήμερα, όπως αυτή αποτυπώνεται τόσο στην πρόοδο των κατασκευαστικών έργων όσο και στις συνολικές εισπράξεις.

Για οικιστικές αναπτύξεις, έργα υποδομών & άλλες αναπτύξεις η νέα χρηματοδότηση είναι 120 εκατ. ευρώ έναντι 394 εκατ. της παλιάς, για τις εμπορικές αναπτύξεις Vouliagmenis Mall & Riviera Galleria η νέα είναι 575 εκατ. ευρώ (517 εκατ. η παλιά) και για κάλυψη δαπανών ΦΠΑ η νέα χρηματοδότηση είναι 249 εκατ. ευρώ (στα 205 εκατ. η παλιά).

Επίσης, με άλλη ανακοίνωσή της, η εισηγμένη ενημέρωσε ότι, αναφορικά με την απόκτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε., καταβλήθηκε από τη HELLINIKON GLOBAL I S.A., 100% θυγατρική της Εταιρείας, η δεύτερη (2η ) δόση του Τιμήματος Απόκτησης Μετοχών ποσού 166.650.000 ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 14.11.2014 Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (όπως τροποποιήθηκε με την από 19.07.2016 Τροποποιητική Σύμβαση) και στην από 25.06.2021 Σύμβαση Μεταβίβασης Μετοχών. Με την εν λόγω καταβολή έχει καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι σήμερα ποσό περίπου 467 εκατ. ευρώ, ήτοι 51% του συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προαναφερθείσες συμβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ίδρυμα Νιάρχος: Νέα mega σύμβαση για τα 3 νοσοκομεία – Ποιος κατασκευαστικός όμιλος έχει «προβάδισμα»

DIMAND: Pipeline επενδύσεων αξίας 1,16 δισ. ευρώ, ρίχνει βάρος στην κατοικία – Υπέρ της πόλης έναντι της Αθηναϊκής Ριβιέρα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κατακυρώθηκε σε ATM – Egis το ΣΔΙΤ λειτουργίας/συντήρησης αξίας 250 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider