Μακρινός στόχος από την Microsoft: Έσοδα 500 δισ. δολαρίων έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρινός στόχος από την Microsoft: Έσοδα 500 δισ. δολαρίων έως το 2030
Μιλώντας πέρυσι στα έτερα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, ο CEO Satya Nadella είχε πει πως στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να φτάσει τα 500 δισ. δολάρια σε έσοδα έως τη χρήση του 2030. Να σημειωθεί ότι το ποσό είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τα σημερινά έσοδα της Microsoft.

Μιλώντας πέρυσι σε έτερα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, ο CEO Satya Nadella είχε πει πως στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να φτάσει τα 500 δισ. δολάρια σε έσοδα έως τη χρήση του 2030. Να σημειωθεί ότι το ποσό είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τα σημερινά έσοδα της Microsoft.

Ο στόχος για ετήσια αύξηση εσόδων κατά τουλάχιστον 10% εμφανίστηκε σε ένα memo που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο της ακρόασης της Microsoft στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για την υπόθεση εξαγοράς της Activision Blizzard.

H Microsoft, μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο, δεν συνηθίζει να κάνει μακροπρόθεσμες χρηματοοικονομικές προβλέψεις. Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, η εταιρεία δημοσιοποίησε προβλέψεις μόνο για το τρέχον τρίμηνο χρήσης.

Στο 15σέλιδο memo, ο Naderlla επισημαίνει ότι η Microsoft σχεδιάζει να πετύχει τον στόχο του 2030 «με την υλοποίηση μιας εν εξελίξει στρατηγικής που είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και συνεπής με τη διαρκή αποστολή και κουλτούρα μας».

Προβλέψεις και για μερίσματα

Ο Nadella παραθέτει επίσης εκτιμήσεις για την επιστροφή ρευστότητας στους μετόχους, που θα έρθει με τη μορφή μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η φιλοδοξία και προσέγγιση θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε ετήσιες αποδόσεις άνω του 10% στους μετόχους μας σε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα», έγραψε ο Nadella στο έγγραφο με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, εβδομάδες πριν από το τέλος του οικονομικού έτους.

Ο Nadella περιέγραψε τον στόχο «20/20», που περιλαμβάνει αύξηση εσόδων κατά 20% από έτος σε έτος και αύξηση των λειτουργικών εσόδων κατά 20% για το οικονομικό έτος 2022 και τα επόμενα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider