Ν. Κορέα: Απώλειες για τις μετοχές της K-pop μετά την έναρξη έρευνας στις εταιρίες του χώρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Κορέα: Απώλειες για τις μετοχές της K-pop μετά την έναρξη έρευνας στις εταιρίες του χώρου
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με το μουσικό ρεύμα της K-pop, στον απόηχο έρευνας που διεξάγεται από την αντιμονοπωλιακή αρχή της Νότιας Κορέας.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με το μουσικό ρεύμα της K-pop, στον απόηχο έρευνας που διεξάγεται από την αντιμονοπωλιακή αρχή της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ερευνητές έφτασαν στα γραφεία των εταιρειών Hybe, SM Entertainment και YG Entertainment μετά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας στους κολοσσούς του κλάδου της ψυχαγωγίας στην ασιατική χώρα, ενώ εγχώρια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι παραβιάσεις αφορούν στην χρήση προφορικών συμβάσεων αντί για γραπτά έγγραφα και στις καθυστερήσεις πληρωμών.

Στον απόηχο των δημοσιευμάτων, η μετοχή της Hybe -η οποία εκπροσωπεί τους BTS- υποχώρησε άνω του 3% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Σεούλ, ενώ ο τίτλος της SM Entertainment κατέγραψε απώλειες 2,2%, πριν οι δύο εταιρείες ανακάμψουν μερικώς πριν τη λήξη της συνεδρίασης. Τέλος, η μετοχή της YG Entertainment - η οποία βρίσκεται πίσω από το γυναικείο συγκρότημα Blackpink- έχασε ως και 1,5% στο άκουσμα της έναρξης έρευνας, ωστόσο σταδιακά γύρισε σε θετικό έδαφος, με άνοδο 2%.

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο νοτιοκορεατικός δείκτης KOSPI ακολούθησε την πτωτική τάση που κυριάρχησε στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς υποχώρησε κατά 0,55% και έκλεισε στις 2.579 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα επιβάλλει περιορισμό στις εξαγωγές 2 κρίσιμων μετάλλων -Ρίσκο για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

Γερμανία: Σε χαμηλό 5 ετών οι συμφωνίες για εμπορικά ακίνητα - Πτώση 50% σε έξι μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider