HELLENiQ ENERGY: Διάθεση μετοχών από Λάτση και ΤΑΙΠΕΔ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HELLENiQ ENERGY: Διάθεση μετοχών από Λάτση και ΤΑΙΠΕΔ
Στην από κοινού διάθεση μετοχών προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος, δηλαδή ο όμιλος Λάτση και το ελληνικό Δημόσιο. Στόχος η διεύρυνση της μετοχικής διασποράς. Έρχεται νομοθετική ρύθμιση.

Στην από κοινού διάθεση μετοχών, με στόχο να αυξηθεί το free float της HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ) φαίνεται ότι προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος, δηλαδή ο όμιλος Λάτση και το ελληνικό Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι η Paneuropean Oil & Industrial (όμιλος Λάτση) ελέγχει άνω του 47% της εισηγμένης, με την πλευηρά του Δημοσίου να κατέχει 35,5% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόθεση είναι να δοθεί πακέτο μετοχών και από τις δύο πλευρές μέσω placement, ώστε να αυξηθεί η μετοχική διασπορά σε πάνω από 8,5% που είναι τώρα.

Το ακριβές ποσοστό που θα διατεθεί και το timing αναμένεται να διευκρινιστούν το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι θα χρειαστεί ειδική νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών, είτε με τη μορφή τροπολογίας είτε ως κάποιο κεφάλαιο σε ένα νομοσχέδιο, για να έχει την ευχέρεια το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρά σε αξιοποίηση μετοχικών του μεριδίων σε εισηγμένες όπως είναι η HELLENiQ ENERGY.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider